Tyttbo får ny ägare och forsfisket öppnar igen

Karin Bengtsgård från By Kyrkby blir ny ägare av Tyttbo camping, då Sportfiskarna säljer anläggningen efter att ha drivit fisket och campingen sedan 1998.

Karin som är en lokal entreprenör med mångårig erfarenhet av fisketurism kommer att arbeta för ett fiske som är hållbart och tillgängligt för alla. Hennes befintliga fiskeverksamhet är certifierad enligt Naturens Bästa och nu väntar ett nära samarbete med Nationalparken och Länsstyrelsen för att tillgängliggöra naturupplevelser och fiske.

- Det känns roligt att Karin, som lokal entreprenör med ett ekologiskt fokus, kommer att driva Tyttbo camping och forsfiske vidare. Hon kommer säkerligen att skapa många fina minnen för kommande besökare i Tyttbo, säger Henrik Helde, medlemsansvarig på Sportfiskarna.

Fisket kommer att öppna fredag 16 maj och fiskekorten finns då att köpa på www.fiskekort.se. Där kommer man även att se aktuella fiskeregler och karta som beskriver var fiske får bedrivas. Boendet kommer troligen igång i slutet av maj.

- I samarbete med ortens övriga entreprenörer och eldsjälar hoppas jag kunna ge nya upplevelser och aktiviteter till besökarnas glädje. Vi ser fram emot ett givande samarbete med alla i området och hoppas givetvis att det ska främja traktens utveckling, säger Karin Bengtsgård.

För frågor gällande Tyttbo camping och forsfisket: Karin Bengtsgård, karin@bengtsgard.com, 070-282 62 31

I Tyttbo finns harr, gädda, gös och abborre i livskraftiga bestånd. Tyttbo Forsfiske i Dalälven ligger ca 4 mil nedströms Avesta, i storslagna Färnebofjärdens nationalpark. Forsfiskesträckan är tre kilometer lång och erbjuder ett varierat sportfiske med storslagna vildmarksupplevelser.
 

Kategorier: Äldre nyheter, Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv