Sportfiskarna öppnar nytt stadsnära fiske i Karlstad

1 maj välkomnar Sportfiskarna Region Värmland alla fiskeintresserade till Sandbäckstjärn, ett put & take-vatten i utkanten av centrala Karlstad.

– Det är viktigt att det finns möjlighet till stadsnära fiske. Inte minst för familjer som har svårt att ta sig till andra regnbågsvatten. Hit kan ungdomar cykla, säger Peter Belin, ansvarig för Sportfiskarna Region Värmland.

I Sandbäckstjärn sätts nu fångstfärdig regnbåge ut regelbundet och fiskekort kan köpas via Fiskekort.se eller i sportfiskebutiker. Premiärdagen 1 maj fokuserar på fiske för barn och familjer med gratis fiske för alla under 16 år. Representanter från en lokal sportfiskeklubb kommer att hjälpa barn med fiskeinstruktioner under dagen.  Förutom Sportfiskarna finns Nedre Klarälvens FVOF och lokala sportfiskebutiker på plats under dagen.

Om fisket
Inför premiärdagen görs en särskild utsättning av fisk för att garantera ett bra fiske. Barn under 12 år får flötmeta medan övriga kan spinnfiska eller flugfiska. Dessa regler gäller för allt fiske i tjärnen. Framöver kommer det att vara möjligt för grupper och företag att hyra tjärnen en dag för olika fiskearrangemang.

Välkomna på fiskepremiär 1 maj kl 9.00–15.00!

Vägbeskrivning: http://kartor.eniro.se/m/xUAJ3

Kategorier: Äldre nyheter, Fiske, Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv