Miljöförstöring och försämrad havsmiljö oroar oss mest

Sveriges största vattenvårdsorganisation tar oron på allvar. Stöd Sportfiskarnas arbete och bli medlem du också! 

SOM-institutet vid Göteborgs Universitet har publicerat den nationella SOM-undersökningen 2013. På frågan ”Om du ser till läget idag, vad upplever du själv som mest oroande?” svarar de flesta miljöförstöring och försämrad havsmiljö. Oron är större över miljön än över arbetslösheten och militära konflikter.

Från Sportfiskarnas sida har vi länge hävdat att den här oron måste tas på allvar. Varje år arbetar 100 000 sportfiskare mer än 900 000 ideella dagar med fiske- och vattenvård. Det motsvarar nästan tio naturvårdsverk eller 15 heltidsanställda i varje kommun. 

Konkret fiske- och naturvård
Med våra medlemmar och klubbar och föreningar är Sportfiskarna en stor tillgång i arbetet med att uppnå såväl vattendirektivets krav som de nationella miljökvalitetsmålen. Vårt Rovfiskprojekt längs ostkusten är även ett av de mest omfattande naturvårdsprojekt som drivs i Sverige idag. Sportfiskarna står också för mycket av informationen och utbildningen kring vattenvård i Sverige.

Vi är på plats i Bryssel
Även i Bryssel arbetar Sportfiskarna för en bättre vattenmiljö, både genom European Anglers Association, EAA, och med eget lobbyarbete.

Om vi blir fler kan vi göra mer. Stöd Sportfiskarnas arbete och BLI MEDLEM!

Kategorier: Äldre nyheter, Miljö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv