Lyckad fiskepremiär i Norrköping

Cityfiske i Norrköpings fiskepremiär lockade ett 150-tal tappra fiskare. Trots snöblandat regn och 10 sekundmeter kom det även upp ett antal fina fiskar.

Motala ström i Norrköping ger under premiären ofta ett mycket bra fiske, med fångster av fin havsöring och lax, men även gös och gädda. I lördags fångades omkring ett 50-tal godkända fiskar och ett stort antal mindre havsöringar. Största lax vägde omkring 7 kilo och största havsöring runt 6 kilo. Gösarna var relativt fåtaliga under lördagen men några fina exemplar landades.

Sportfiskarna representerade på plats av generalsekreterare Stefan Nyström. Kommunalrådet i Norrköping Lars Stjernkvist (S) provade även på det stadsnära fisket i strömmen.

Med anledning av premiären publicerade Sportfiskarna en debattartikel i Norrköpings Tidningar om Norrköping som ett gott exempel på miljöanpassad vattenverksamhet och sportfiskefrämjande.

I Norrköping har intressenterna kring Motala ström byggt en faunapassage mitt inne i stan. Resultatet har blivit en ny ekopark med fri passage förbi dammar och med lekplatser för både barn och fisk. Samtidigt pågår projekt som tittar på hur lax och öringar ska kunna ta sig förbi alla de sex kraftverken i Motala ström.

Läs debattartikeln här.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv