Swedbank donerar 680 000 till Östersjölaxälvar i Samverkan

Organisationen Östersjölaxälvar i Samverkan har tilldelats 680 000 kronor av Swedbank. Pengarna kommer från bankens sparprodukt ”Sverige Etik Östersjölaxen”, den så kallade Lax-Spaxen.

– Det här är ett fantastiskt initiativ av Swedbank som Sportfiskarna applåderar! Idag har vi tack vare ett långsiktigt arbete möjlighet att på allvar börja begränsa kustfisket. Drivgarn och långlinor ute i Östersjön är borta, laxfiskekvoterna börjar närma sig forskarnas rekommendationer, och positionerna för kampen för vildlaxen är framflyttade både på hemmaplan och i Bryssel. Sportfiskarna gratulerar Östersjölaxar i Samverkan som kommer att göra ett gott jobb med medlen, kommenterar Stefan Nyström, Sportfiskarnas generalsekreterare.

– Den här donationen ger oss möjligheter att fördjupa och bredda vårt arbete ytterligare och stärka både organisationen och östersjöälvarnas laxstammar. Pengarna kommer väl till pass då det är på gång många nya avtal och arrenden utanför flera av våra älvar med känsliga bestånd till nästa säsong, säger Thomas Johansson, Östersjölaxälvar i Samverkans ordförande.

Läs hela pressreleasen om Swedbanks donation här.

 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv