Finalen i street fishing avgjord

I helgen avgjordes finalen i årets upplaga av Gunki Streetfishing Tournament, den andra finalen på skandinavisk mark.

Splash International och EL-GE Sportfiske stod för arrangemanget. Sportfiskarna sanktionerade tävlingen och fanns på plats hela dagen. Mikael Tono från arrangerande Splash International summerar tävlingen så här:

"Förväntningarna var stora inför helgens tävling då träningsfiske under senaste veckan visat på goda fångster av abborre. Så sent som i fredags fångades flera fina abborrar på mellan 300-600 gram, vilket är vanliga fångster i Göteborgs kanaler såhär års. Vallgraven och kanalsystemet ingår i Sportfiskarnas stora fiskekort Gula Kortet.

Fiskarna var dock tjuriga, kanske på grund av köldknäppen under natten, och deltagarna fick jobba hårt för att fånga fisk. Redan från första början var det flera deltagare som fick hugg  eller tappade fisk men få lyckades kroka fisken, ett tecken som ofta tyder  på att fisken inte är villig att jaga ett flyende eller för stort bete.

De som lyckades bäst fanns bland dem som skalade ner storleken på linor, krok och jiggar och lyckades på så sätt lura upp några av de svårtrugade fiskarna. Vinnare blev Henrik Bengtsson (mitten) från Göteborgsklubben Splash med nästan 70cm fisk. Tvåa Jens Persson (vänster) och trea Johan Bengtsson.

Som den tävlingsmetare Henrik är så fiskade han uteslutande med metoden drop-shot, långsamt och nedskalat. Viktigt var att låta betet stå kvar på samma fläck en stund, skaka det lätt, vänta och sedan veva hem en meter och sedan börja om på nytt.

Tävlingen uppmärksammades även av  fackpress genom fisketidningen Fiskejournalen samt den lokala stortidningen Göteborgs-Posten. Många av stadens flanörer visade också sin uppskattning för arrangemanget som levandegör stadsbilden och visar att en fungerande samverkan mellan människan och natur är något som ligger oss alla varmt om hjärtat.

Självklart är vi tillbaka nästa år igen, förhoppningsvis i en stad nära dig! Stort tack till årets alla deltagare och grattis till Henrik Bengtsson!"




Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv