Rapport från lyckat höstlovsfiske i ett höststormigt Göteborg

Under det gångna höstlovet gick flertalet gratis fiskearrangemang av stapeln i Sportfiskarnas regi, bland annat i Göteborg.

På Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg klarade man sig undan den allra värsta stormen som drog förbi på måndagen, men det var en vecka som präglades av riktigt höstrusk. Veckan inleddes på tisdagen vid den lilla sjön Härlanda tjärn där ett 80-tal deltagare fiskade efter regnbåge i hagelskurar, blixtar och dunder! Det blev totalt 6 regnbågar denna dag, men alla kunde värma sig med korv och bröd som Sportfiskarnas distrikt Väst bjöd på. Ordinarie personal kompletterades med extrainkallad personal, praktikanter och frivilliga som hjälpte till under hela veckan! Stort tack till alla eldsjälar som fick det här arrangemanget att gå runt.

Resten av veckan utspelades på Sportfiskarnas regionkontor Sjölyckan där hela anläggningen med dammar, akvarium, grönytor och lokaler användes till olika fiskeövningar, tipsrundor, information och så korvgrillning såklart! Alla besökare erbjöds ett gratis prova-på-medlemskap i Sportfiskarna, ungdomsmaterial delades ut liksom information om det regionala fiskekortet Gula Kortet.  Onsdagen var regnig men ändå den bästa dagen vädermässigt och runt 70 personer samlades denna dag på Sjölyckan och regnbågarna nappade som aldrig förr! Många lyckliga barn gick hem och spred budskapet efter denna dag.

Torsdagen var extremt regntung och ett 50-tal dyblöta besökare trotsade vädret för att försöka lura regnbågarna under ytan. Även denna dag gick det bra och alla fick fisk och korv även om grillen åt mer ved än vanligt. Tipsrundan fick flyttas in och alla fiskavgjutningar inne i konferenslokalen fick ge lite inspiration och kanske lite svar till de tippande?

En tung regnskur på fredagsmorgonen gjorde nog att en del bestämde sig för att inte åka och fiska, men ändå kom drygt 60 personer. Nu var fisket märkbart trögare. Den erfarna personalen på Sjölyckan har dock alltid några hemliga trix i bakfickan som gör att regnbågen börjar hugga igen och en riktig bamsing på nästan 2,5 kilo (bild nedan) krönte dagens fångster av fina regnbågar.

Helgen började bra när ett 70-tal besökare försökte sig på de allt mer svårflirtade regnbågarna som nu anade ugglor i mossen. Vädret var inte strålande men det var i alla fall uppehåll, vilket skilde lördagen från söndagen, som blev den klart lugnaste dagen på veckan. Söndagen lockade 20 personer. Men tur var nog det, både regnbågarna och regnet var på dåligt humör. Några regnbågar kom ändå upp även under sista dagens fiske och regnbågarna var i toppskick, smällfeta och silverblänkande med hela fenor. Dessutom goda om man får tro de besökare som kom flera dagar.

Totalt medverkade 11 personer som personal och funktionärer under denna vecka där ungdomskonsulent Hans Lindqwist var övergripande ansvarig. 334 deltagare skrevs in i listorna men ett litet mörkertal kan vi nog räkna med speciellt från tisdagen då det inte var möjligt att fånga in alla deltagare som kom till sjön från olika håll. Sammantaget var arrangemanget med andra ord mycket lyckat, med mängder av barn, ungdomar och även vuxna som fick prova på sportfiske under höstlovet.


Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv