Fiskefest för alla Stockholmare på höstlovet

Sportfiskarna bjuder alla barn, ungdomar och vuxna på gratis regnbågsfiske i sjön Trekanten lör-sön 2-3/11. Chansen är god att få fånga en fisk till middag!

Fisket i Trekantenvid Liljeholmen är öppet klockan 10-15 varje dag. Den som har egen fiskeutrustning kan ta med den, annars finns fiskespön att låna och möjlighet att få instruktioner i hur man kastar och lite fisketips. Alla hungriga fiskare bjuds på korv och dricka.

– Barn och ungdomar som får prova på att fiska grundlägger ofta ett livslångt miljö- och naturintresse. Genom fiske kan man lära sig mera om naturen och få insikt om att vattenmiljön måste värnas, berättar Stefan Nyström, Sportfiskarnas generalsekreterare.

Enligt en tidigare undersökning av fiskeintresset hos barn och ungdomar är tillgången på fiskemöjligheter i närområdet viktigt för att grundlägga ett fiskeintresse. Fiskeintresset är minst i storstäderna där förutsättningar i regel är sämre med exempelvis färre fiskevatten nära hemmet. Sportfiskarna finner det därför angeläget att erbjuda stadsnära fiskemöjligheter för barn, ungdomar och vuxna i Stockholm.

Mer info: Victor Söderberg, Sportfiskarna Region Mälardalen, victor.soderberg@sportfiskarna.se, 08-410 80 683

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv