Fiskefest för alla ungdomar i Norrköping

CityFiske i Norrköping och Sportfiskarna bjuder alla höstlovslediga ungdomar upp till 16 att prova fiske i strömmen i Norrköping på måndag 28/10. Chansen är god att kroka en fin havsöring, gös eller kanske en lax!

Utgångspunkten för måndagens fiske är fiskestugan med café vid Refvens grund. Fisket är öppet klockan 10-16. Den som har egen fiskeutrustning kan ta med den, annars finns fiskespön att låna. Redskapsföretaget Abu Garcia visar fiskeutrustning på plats. Alla hungriga fiskare bjuds på korv och dricka. Klockan 13.00 guidar Anna Wejde, landskapsarkitekt, vid en specialvisning av den fina lekbäcken för lax och öring som anlagts i Strömparken. Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström kommer även att vara på plats i Norrköping.

– Barn och ungdomar som får prova på att fiska grundlägger ofta ett livslångt miljö- och naturintresse. Genom fiske kan man lära sig mera om naturen och få insikt om att vattenmiljön måste värnas, berättar Stefan Nyström.

Enligt en tidigare undersökning av fiskeintresset hos barn och ungdomar är tillgången på fiskemöjligheter i närområdet viktigt för att grundlägga ett fiskeintresse. Fiskeintresset är minst i storstäderna där förutsättningar i regel är sämre med exempelvis färre fiskevatten nära hemmet. Sportfiskarna finner det därför angeläget att erbjuda stadsnära fiskemöjligheter för barn och ungdomar.

Mer info om höstlovfisket i Norrköping finns här.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv