Framtidens Sportfiskare: Sammi Söderholm

Blivande storfiskaren Sammi från Getinge har varit ute och fiskat en hel del med pappa Fredrik Andersson under sommaren. De har även anmält sina fisketurer till Sportfiskarnas projekt Framtidens Sportfiskare.

Här följer två berättelser från Sammi:

Under en av försommarens första fisketurer i en sjö alldeles i närheten, har vi fått hyra en liten roddbåt. Jag och Pappa tänkte prova lyckan efter lite gädda och abborre.
Jag har aldrig fått någon gädda, så jag provade lite när vi rodde runt några halvöar och vasskanter. Då plötsligt, när jag lyckats kasta ut (detta är mitt första år med kastspö) känner jag hur det rycker till i spöet, och jag vevar in för allt jag är värd. Snart så ser vi hur det plaskar och far runt i vattnet. Pappa assisterar med håven, och efter lite trixande, har jag fångat mitt livs första gädda!
... senare samma dag får jag ett par abborrar på mete också....

I slutet av sommaren, så är pappa och jag ute i en sjö alldeles i närheten av där vi bor. Jag bestämde mig för att jag skulle försöka meta efter abborre. Och det fick jag en hel del också! Men när vi hamnade inne ibland näckrosorna, ville det sig inte bättre än att kroken och flötet fastnade ordentligt. Så jag fick ligga och riva upp näckrosor, medan pappa fick styra roddbåten efter hur jag pekade. Det gick bra till slut, och jag hade ju flytvästen på, så allt var lugnt!
 /Sammi, 6år

Om projektet:
Nu återstår en månad att vara med i Framtidens Sportfiskare som är Sportfiskarnas satsning på fiske för vuxen + barn. Fiske är roligast tillsammans! Åk ut och fiske och registrera er sedan på hemsidan, då deltar ni även i en tävling med fina priser.

Läs mer och delta i projektet Framtidens Sportfiskare här.

 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv