Svårt fiske på tävlingen Abborre


Den första tävlingen i grenen Abborre med fokus på C&R genomfördes på Mälaren 6 oktober med deltagande av sex lag med totalt 13 fiskande.

Startplats och sekretariat för tävlingen var Café båthuset vid Solna strand.  Café båthuset ställde upp med angöringsutrymme för båtarna och serverade den sena lunch som ingick i tävlingskonceptet. Några sena avhopp minskade tyvärr antalet deltagare inför tävlingsdagen. Trots ett blygsamt deltagarantal och svåra fiskeförutsättningar visade sig tävlingsformen vara lyckad och ha stor potential.

Trögt fiske i dimma
Dimman låg tät de första timmarna efter starten och fisket var trögt. Allteftersom dimmorna lättade blev även fisket bättre.  Dock visade det sig när tävlingen avslutades och sammanställdes att de flesta haft stora problem med att fånga några godkända abborrar. Abborren var helt enkelt inte i stöten och fångsterna blev generallt blygsamma. Detta trots att vattnen kring Stockholm har mycket goda bestånd av abborre. Skälet till det tröga fisket kan vara den fortsatt höga vattentemperaturer vilken gör att abborren ännu inte samlats på de ställen de brukar vara på när fisket är som bäst.

Silverbåge vann
Segrare i lagtävlingen blev Team Silverbåge bestående av Joakim Jonsson, Beja Jansson och Mathias Fagerholm. De skrapade ihop fem abborrar 31+29+28+29+28 cm långa. De hade dessutom förmånen att som lag kunna växla upp sina fiskar allt eftersom de nappade under dagen. Tvåa i lagtävlingen blev Team Krokad med kajakfiskaren Lars Lundberg. Hans serie på fyra fiskar var 24+31+18+18cm. Detta visar på att kajaken nog var en näst intill perfekt farkost att ta sig runt med och att konceptet håller även för mindre flytetyg. Trea blev lag Pippilångstrumpa med Elliot Stenström och Anssi Lehtevä som fick ihop två abborrar, 27 och 36 cm långa. Abborren på 36 cm var också tävlingens längsta.

Tävlingsformen kommer garanterat att återkomma framöver, förhoppningsvis redan till våren med ytterligare en tävling. Klubbar eller andra aktörer som önskar arrangera tävlingar i grenen framöver får gärna ta kontakt för tips och dialog om tävlingskonceptet.

Ett stort tack till tävlingens sponsor: Gunki, www.splashfishing.com

Kontakt: Anssi Lehtevä, 08-410 80 605, anssi.lehteva@sportfiskarna.se

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv