Platser kvar på Vilt&Fisk på SLU

SLU arrangerar en  tvådagarskonferens om vilt och fisk den 18-19 september. Konferensen riktar sig till olika aktörer inom bland annat sportfiske.

Våra svenska vilt- och fiskstammar är viktiga resurser med nyckelfunktioner i ekosystemet och stor övergripande betydelse för biologisk mångfald. Många vilt- och fiskarter är viktiga som mat, men kan även bidra med andra typer av ekosystemtjänster som upplevelser, kultur, fröspridning etc.

SLU har en långtgående tradition och erfarenhet av forskning kring de vilda djurens biologiska funktion såväl som förvaltning. I SLUs övergripande uppdrag ingår att tillhandahålla kunskapsbaserad information för en hållbar utveckling av de areella näringarna vilket bland annat innebär hänsyn till ekosystem och biologisk mångfald. I och med övergången av före detta Fiskeriverkets (nuvarande HaV) forsknings- och utvecklings-verksamhet till SLU 1 juli 2011 har fisken och fisket kommit att utvecklas till ett av SLUs viktiga ansvarsområden.

Området vilt och fisk tilldrar sig ofta stor medial och samhälleligt intresse, uppmärksamhet och engagemang. Med denna konferens vill vi skapa en mötesplattform för ämnesöverskridande dialog mellan forskning och samhälle, samt presentera SLUs verksamhet och kompetens inom området. Målet är ett framåtsyftande, kreativt forum för dialog och samverkan mellan alla olika intressenter.

Konferensen är ett viktigt forum för dig som är sportfiskejournalist, sportfiskeguide, fiskebiolog, fiskevårdare, redskapshandlare, turistentreprenör eller bara en mycket engagerad sportfiskare. Det är möjligt att anmäla sig fram till fredag.

Läs mer: http://www.slu.se/vilt-fisk-2013

Länk till program:

Direktlänk anmälan:

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv