Team DHL Reklam vann Värtan Cup

Laget från DHL Reklam, som är en av Sportfiskarnas leverantörer av profilprodukter, fiskade hem den ärofyllda segern i gäddfisketävlingen Värtan Cup.
 
Team DHL Reklam består av Bradley Giordano, Mikael Turulin och Johan Gerdes. Bakom årets seger låg ett intensivt träningsfiske dagarna innan Värtan Cup.  Johan Gerdes berättar själv för Sportfiskarna om segertaktiken:

Jag, Brad och Mikael hade avsatt tisdagen och onsdagen för att hårdträna inför Värtan Cup. Det är första gången sedan förra årets tävling som vi ses allihop.

Tisdagen körde vi hela dagen ute på Värtan och Askrikefjärden men sol och bleke hade ställt gäddorna i off-läge. Fyra gäddor varav en godkänd var allt som kom upp och samtliga på Mikaels spö. Närheten till riktiga djup verkade ändå vara modellen. Onsdagen bjöd på samma väder men fisket blev klart bättre när vi flyttat oss till Kyrkviken. Platserna påminde om de vi hittat fisk på dagen innan men nu lyckades vi få upp sex godkända gäddor. Vi kände att koden var knäckt!

Från torsdagen var vattnet avlyst fram till söndagens tävling och då passade ett lågtryck på att komma in. Ändå kände vi oss starka efter en sista formtoppning i Furusund under lördagen.

Planen låg klar och rutten var fastställd. Söndagen bjöd på uppehållsväder och skaplig västlig vind. I starten fick vi se oss besegrade av ett koppel båtar, en spricka i skrovet gör det äventyrligt att köra för fort i hård sjö. Därför var förstås första stoppet redan upptaget när vi som 30:e båt kom in i Kyrkviken. Efter en snabb överläggning la vi oss på en av våra reservplatser. I första kastet är jag långt in i naten och direkt har jag en gädda på. En godkänd gädda på 3,9 kg visar det sig och dagen är redan räddad. Fem kast senare är det Mikaels tur och upp kommer en gädda på 7,5 kg båda hade satt tänderna i en blå/vit shad från RoNo och vi hade inte fiskat i femton minuter.

Vi fiskar på och hinner väl tappa en gädda till innan det fullkomligt dör. Domarbåten hade en hektisk timme i vår zon men sedan stod den mest still.

Dagen övergår i ett långsamt lidande och vi väntar bara på att något annat lag ska kliva förbi oss. Sista timmen var det bara att slå av telefonerna för att fokusera helt på fisket men mer fisk kommer inte upp vare sig i vår båt eller i de närmast jagande bakom. Vilken grymt härlig känsla det var att vinna hela tävlingen. Tack till alla arrangörer och medtävlare. Vilken fest Värtan Cup är, jag hoppas att vi ses igen nästa år!

Läs mer på Sportfiskebodens hemsida.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv