Kungen besöker Sportfiskarna i Forshaga

I samband med Konung Carl XVI Gustavs 40-årsjubileum som Sveriges statschef, besöker Kungaparet landets samtliga län. Torsdagen den 22 augusti är det Värmlands tur då kungaparet besöker Sportfiskarnas regionkontor vid Klarälven.

Kungabesöket börjar vid Forshagaforsens Sportfiskecenter i Forshaga där Sportfiskarna och gymnasieskolan Forshagaakademin visar upp sina verksamheter. Forshaga kommun bjuder allmänheten på kaffe, saft och Forshagabakelse samt olika prova-på-aktiviteter.

Sportfiskarnas ordförande Joakim Ollén och representanter för Regionkontoret, ForshagaAkademin och kommunen kommer att informera om regionens unika möjligheter för utveckling av bland annat sportfiske. Tyvärr kommer dock inte kungen att ha tid att prova det fina fisket efter vänerlax och öring i Forshagaforsen.

Om regionkontoret i Forshaga:
Sportfiskarna driver Forshagaforsens camping och sporfiskecenter som ligger vid Klarälvens strand, och i älven finns ett av Nordens bästa fisken efter lax och öring. I anläggningen finns också Sportfiskarnas regionkontor med verksamhet inom fiskevård och sportfiskeutveckling. I anslutning till campingen ligger Klarälvsrummet, en samlingssal med utställning över fisket och älvens historia.
Regionkontorets hemsida

Om ForshagaAkademin:
ForshagaAkademin är en unik gymnasieskola med inriktning mot den naturbaserade upplevelsenäringen. Med gymnasieprogrammen sportfiske, viltvård, hundsport och sporthandel ger skolan unga människor möjligheten att utbilda sig och få en framtida karriär inom sina stora intresseområden. Ett starkt samarbete mellan skolan och de respektive branscherna skapar verklighetsförankrade utbildningar som ligger "rätt i tiden".
ForshagaAkademin

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv