Succé för sommarfiskeskolan

Bra fiske och nya kunskaper har varit ledorden för Sportfiskarnas sommarfiskeskola i Göteborg, som nu tar några veckors uppehåll.
 
Årets upplaga av Sportfiskarnas sommarfiskeskola på Sjölyckan har nu nått ungefär halvvägs. Nära på 100 barn har under tre veckor fått lära sig om sportfiskets grunder genom utbildning i sjö-, is-, och båtvett, artkunskap, fiskhantering och olika sportfisketekniker. Med dessa nyvunna kunskaper har de med framgång provat på fisket i Delsjöarna från både båt och land.
- Vi har haft ett riktigt bra fiske, sammanfattar skolans ”rektor” Oscar Holm på Sportfiskarna.

- Våra duktiga ungdomsledare från Göteborgs olika sportfiskeklubbar har varit duktiga guider för duktiga yngre sportfiskare. Ett par kilos-abborrar har kommit från båtarna och från land har vi firat fina framgångar med bland annat braxen och sutare av fin storlek. De flesta större fiskar har återutsatts varsamt av barnen medan mindre och mellanstora har tagits med hem för mat. Inte minst har vi också haft det riktigt kul och barnen har visat sann entusiasm dagarna igenom, summerar Oscar Holm. 

Under årets upplaga av fiskeskolan har barnen också introducerats för ”nyare” fisketekniker som vertikalfiske och dropshot. Flötestrolling har också varit ett spännande nytt alternativ för många. Från land har det blandats mäsk och samtliga deltagare vet numera vad en ”feeder” är för något. Även elektroniska napplarm har studerats och prövats med stor nyfikenhet. 

Ett diplom och en presentpåse med gåvor från Sportfiskarna och sponsorer har medföljt barnen hem i samklang med livligt prat om sommarens kommande fisketurer.



Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv