15 maj stänger fisket i Lillsjön

Populära fiskesjön Lillsjön vid Ulvsunda är en mycket viktig lekplats för fisk från Mälaren. Från nu på onsdag 15 maj till den 15 juni är fisket stängt för att skydda främst den lekande gösen.

Just nu kokar Lillsjön och kanalen ut till Ulvsundasjön av fisk. Det är ett fascinerande skådespel att se mört, löja, sarv, braxen och andra vitfiskar som samlas i tusental för lek. Till Lillsjön vandrar även rovfisk som gädda, abborre och gös. Gäddorna leker först, ofta redan direkt när isen släpper, nu i mitten av maj är det dags för gösen. Under leken vaktar gösarna sin rom och är mycket aggressiva mot allt som närmar sig deras lekplats, detta gör dem lättfångade då de i regel hugger på alla beten som kommer nära. För att skydda gösarnas lek är Lillsjön därför stängt för allt fiske under en månad framåt.

Fiskeförbudet omfattar Lillsjön och kanalen ned till cykelbron vid Ulvsunda slott. Sportfiskarna genomför nu täta tillsynsaktioner. Lillsjön ingår i det lokala Sportfiskekortet som administreras och säljs av Sportfiskarna Region Mälardalen. För att få fiska i Lillsjön under tillåten tid måste man ha ett giltigt fiskekort. Barn upp till 16 år kan hämta ut ett gratis fiskekort i de butiker som säljer fiskekortet.

Viktiga regler för fisket:
Ett så kallat uttagsfönster gäller i alla Sportfiskekortets vatten för gädda och gös, detta betyder att endast gädda och gös mellan 45-75 cm får tas upp. Samt att max 3 fiskar per kort och dag av dessa arter får behållas.

Mer info om fiskeregler mm: Lillsjön

Köpa fiskekort: www.fiskekort.se

Kontakt: Victor Söderberg, 08-410 80 683, victor.soderberg@sportfiskarna.se

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv