Sportfiskarna väl representerade på Havs- och vattenforum

Idag och i morgon arrangerar Havs- och vattenmyndigheten en stor konferens om vattenmiljöfrågor, Sportfiskarna medverkar och visar upp flera delar av förbundets omfattande verksamhet.

Bland annat representeras Sportfiskarna på konferensen av Joel Norlin och Niklas Wengström.

Fokus på rovfisk
Joel Norlin, Sportfiskarnas koordinator av Rovfiskprojektet finns på plats och informerar om gäddfabriker, restaurerade lekområden och undanröjda vandringshinder. Sportfiskarnas Rovfiskfiskprojekt är idag Sveriges mest betydelsefulla insats för fiske- och naturvård. I projektet genomförs olika åtgärder för att restaurera lekområden och vandringsvägar för rovfisk på ostkusten.

Niklas Wengström
Niklas Wengström informerar om arbetet i Lärjeån.

Flodpärlmusslor och biotopvård i Lärjeån
Niklas Wengström, Sportfiskarnas musselexpert har Göteborgskontoret Sjölyckan som bas och har sedan ett par år arbetat med ett projekt med syfte att återställa biologin i Lärjeåns biflöden Mölnebäcken och Kvarnabäcken. Det långsiktiga målet är att återfå livskraftiga populationer av flodpärlmussla i bäckarna.
– Vi använder en metod där öringar infesteras av mussellarver och därefter sätts ut i bäckarna. I projektet ingår även en restaurering av vattendragen, för ytterligare öka chansen att musslorna ska lyckas återetablera sig. Flodpärlmusslan är en hotad art som har försvunnit från flera av våra svenska vattendrag, berättar Niklas Wengström.

Läs hela programmet för havs- och vattenforumet här.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv