Succé för laxkonferens i Luleå

95 deltagare fördelade på entreprenörer, skribenter, fiskevattenägare och myndighetspersoner har i dagarna samlats i Luleå för att diskutera det mycket aktuellt ämnet ”laxens framtid”. Informativa och intressanta föredrag har presenterats bland annat av HaV, Jordbruksverket, SLU och laxturismexperter från Norge och river Dee i Skottland.
 
Syftet med konferensen i Luleå är att förmedla kunskap och inspiration inom biologi, ekologi och entreprenörskap kopplade till våra vildlaxbestånd. Deltagarna fick inte minst ta del av ett mycket inspirerande debattinlägg och filmvisning av sportfiskeprofilen Mattias Drugge.

– Att diskussionerna pågick till efter 21:00 på torsdagkvällen visar hur mycket resursen vildlax engagera och beröra alla, säger Glenn Douglas, projektledare för laxsatsningen ”Låt vildlaxen vandra hem”. 

Om ”Låt vildlaxen vandra hem”:
Projektet är ett samarbete mellan Kommunförbundet i Norrbotten och Sportfiskarna med syftet att utveckla besöksnäringen baserad på Norrbottens vildlaxälvar. Projektet arbetar med att maximera antalet vildlaxar som återvandrar till sina hemälvar. Genom att säkra vildlaxens fortlevnad och kan man samtidigt stimulera sportfisketurismen. Inom projektets styrgrupp finns representanter för Kommunförbundet Norrbotten, Länsstyrelsen i Norrbottens län, Sportfiskarna, Kalix kommun, Älvdalsorganisationer och olika fisketurismföretagare

Mer information: Glenn Douglas, 0920-755 56, 070-570 22 89, glenn.douglas@sportfiskarna.se

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv