Paradis i norr

Sportfiskarna lanserar nu en ny fiskebok i vår webbutik: Paradis i norr, en härlig fiskebok med många fina bilder från vår nordliga fjällvärld.

Som 15-åring blev författaren Bosse Johansson bergtagen av fjällandskapet längst i norr. Därefter har han regelbundet återvänt till sina tassemarker och nu har det resulterat i boken Paradis i norr.

I våras publicerade Svenskt Fiske (nr 2 2012) ett smakprov från boken. Där berättade Bosse lyriskt om en spegelblank idyllisk tjärn och om en drömjokk med svårflörtad öring. När boken sedan släpptes i midsommartid visade den sig vara späckad med fiskeberättelser och andra äventyr i spännande miljöer.

Att Hans Lidman varit en inspirationskälla går inte att ta miste på. Läsaren får bekanta sig med personligheter som fjelldronningen Gudrun, fiskesamen Hjalmar, lodjursmålaren Roland och nybyggarättlingar från Liedakka och Kummavuopio.
Författaren tar även med läsaren till platser där det begåtts skamliga övergrepp mot samerna som gravplundringar.

Paradis i norr är en vacker bok med 380 fotografier som kompletterar den personligt hållna texten. I kapitlet På spaning efter röding får vi vara med om flugfiske efter fjällets skygga drottning. Ålande vid Rödinggropen lyckas författaren till sist få en fisk att hugga, en av många bumlingar i detta eldorado.

Väl hemma i skrivarlyan i Kalix googlar Bosse sedan på ordet eldorado och finner följande synonymer: paradis, lyckoland, himmelrike, guldland, förlovat land.

– Detta vidsträckta område längst i norr är ett eldorado och paradis för oss vandringsfiskare. Mig har det gett minnen för livet och det var här jag äntligen insåg flugfiskets tjusning och möjligheter. Och en sak är säker: om hälsan står mig bi kommer det att bli många fler besök vid Rödinggropen... berättar Bosse Johansson.

Du som är medlem kan köpa Paradis i norr för 259 kronor i wår webbutik. (ordinarie pris 299:-) 

Gå till Sportfiskarnas webbutik.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv