Bidra till bättre miljö i Segeån

Är du en fiskevårdsintresserad sportfiskare i Malmöregionen? Då kan du engagera dig i Segeån då Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd inbjuder intresserade till en informationsträff 14 november där det ges möjlighet att påverka vilka åtgärder som ska göras i ån.
Segeån har idag klassningen ”dålig status” och har bland annat stora problem med övergödning och att delar av ån även har blivit uträtad och rensad. Ån hyser trots allt en hel del fiskarter, bland annat öring, mört, ål, benlöja, gädda och abborre. I ån finns även den relativt ovanliga fiskarten grönling. De elfisken som utförs årligen visar att vattenkvaliteten ofta är så dålig att den påverkar fisktillgången.
På informationsträffen kan man lära sig mer om ån och om Vattenrådet. Det ges även möjlighet att lämna förslag på fiskevårdsåtgärder. Tanken är sedan att identifiera de bästa och mest angelägna fiskevårdsåtgärderna och att dessa därefter ska genomföras. Vill du bidra till att förbättra miljön och engagera dig i ett fiskevårdsprojekt i ån finns nu alltså möjlighet.
– Förslag på delar av ån eller biflöden där du tycker det behövs fiskevårdåtgärder är välkomna! Denna träff är till för information, men även för att skapa en diskussion kring möjliga fiskevårdsåtgärder i Segeåns avrinningsområde, säger Jenny Ahlqvist, Vattenvårdsinspektör Svedala kommun.
Med rätt fiskevårdsåtgärder återskapas inte bara en god miljö för fisken, även den biologiska mångfalden i övrigt gynnas och insatserna kan även på sikt resultera i ett bättre fiske både i vattendraget och på kusten.
Anmälan till träffen görs senast 8 november till: jenny.ahlqvist@svedala.se

Läs inbjudan här.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv