Sportfiskarna föreläser om fiskparasiter i Göteborg

Söndag 28/10 föreläser Sportfiskarna på Göteborgs Naturhistoriska museum.

”Parasites – life undercover” är en utställning som är producerad av Museum für Naturkunde i Berlin och som i höst finns att skåda på Göteborgs Naturhistoriska museum. Utställningen ger en spännande inblick i parasiters liv och leverne. Parasiter har funnits nästan lika länge på jorden som det funnits levande organismer och ett parasitiskt leverne har genom evolutionens lopp visat sig vara mycket framgångsrikt. Hos fiskar finns det många exempel och som en del av utställningen är Sportfiskarna inbjudna som gästföreläsare på temat fiskparasiter.

– Det blir en timma fullspäckad med bilder på allt från nejonögon och havslöss till musslors glochidielarver och laxparasiten Gyrodactylus salaris. En och annan otäck variant som rundmask och hoppkräftan som sätter sig på hajars ögon blir det också bilder på, hälsar Markus Lundgren, biolog på Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg.

Föreläsningen sker söndag 28 oktober kl. 13 på Göteborgs Naturhistoriska museum i Slottskogen. För mer info - klicka här.


Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv