20-kiloslax fångad utanför förbundskansliet!

En riktigt stor lax har fångats i Mälaren, den sensationella fångsten gjordes vid Tranebergsbron strax utanför Sportfiskarnas förbundskansli i Bromma.

27 september fiskade Stevan Jelaca från sin båt efter gädda och gös i Mälaren. Efter ett par timmars fiske kom drömhugget på ett av hans favoritställen nära Tranebergsbron. En riktigt stor och tung fisk hade huggit på vobblern. Fisken uppträdde först lugnt och simmade med men blev sedan skrämd av båten och rusade kraftfullt ner i djupet. Stevan som kände att det var en rejält tung fisk frågade sig själv om det var en stor gädda eller en monstergös. Efter flera tjurrusningar började fisken närma sig båten och till Stevans stora förvåning visade det sig vara en jättelax han fått på kroken!


Den delvis hemmålade vobbler som fångade laxen.

Laxen gick knappt ner i den stora håven men turen var med Stevan denna dag och han lyckades överlycklig landa laxen. Betet var en delvis hemmålad vobbler. Laxen blev tyvärr bara vägd på en personvåg som då visade 21,6 kilo!

Det är många laxar som passerar Stockholms ström och går vidare upp i Mälaren men det är ovanligt att någon får dem på kroken och mycket ovanligt att lax i den här storleken fångas. Stevan som fått många stora gösar och gädda på över 10 kilo i Mälaren säger att det här var något alldeles extra. Kanske kan Stevans fångst inspirera fler till att fiska riktat efter lax i Mälaren?

Sportfiskarna gratulerar Stevan till en fantastisk fångst!

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv