Fisketips: bra regnbågsfiske i Kvarnsjön!

Ett hett fisketips inför helgen är att fiska regnbåge. Efter en relativt sval sommar är vattentemperaturen redan nu trivsam för regnbågen som då gärna hugger på en rätt infiskad fluga.

– Förra söndagen fick alla besökare fisk i Kvarnsjön, själv fick jag en fin regnbåge på 2,5 kilo på en grå muddler med svart marabouvinge fiskad med sjunklina, berättar fisketillsynsmannen Tomas Tovik.

På Kvarnsjön ute på Värmdö är endast flugfiske tillåtet. Här sätts det in stora regnbågar med en snittvikt på 2,5 kilo. Det finns mycket fisk i sjön och många större fiskar har gått länge i sjön och anpassat sig väl. Fisken vakar i regel sparsamt under dagtid, framåt kvällningen ökar dock fiskarnas aktivitet och de vakar mer. Även i intilliggande Mellansjön har det satts in gott om regnbåge, däribland fiskar med vikter upp mot 3 kilo. Båtar till Kvarn- och Mellansjön finns hos OKQ8 i Gustavsberg.


Regnbågsflugor.

Fisketips Kvarnsjön:
För dig som vill fiska med imitationer av naturliga insekter kan exempelvis landinsekter som bärfisar, myror och getingar vara bra val. Under hösten kläcker även fjädermyggor vilket under stilla vindförhållanden kan ge ett spännande och utmanande fiske med fjädermyggpuppor presenterade i ytskiktet. Annars är det effektivt att söka fisken något djupare med hjälp av sjunklina eller sjunktafs. Effektiva flugor för djupare fiske är exempelvis muddlers i svart eller orange, boobyflugor i rött eller rosa och flicksländenymfer med maraboustjärt.

Fisketips Mellansjön:
I Mellansjön är alla sportfiskemetoder tillåtna. Spinnfiske med små spinnare eller spinnfluga med jigg eller streamers kan vara effektivt. Flötmete med räka är också ett säkert kort. Flugfisket i Mellansjön är också bra, då med liknande flugor som i Kvarnsjön.

Sportfiskarna Region Mälardalen önskar alla en härlig fiskehelg!

Mer info och en vägbeskrivning till sjöarna hittar du här.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv