Du kan rädda laxen fortsätter till augusti

Sportfiskarnas kampanj för att påverka EU-parlamentet att stoppa allt yrkefiske på blandbestånd av östersjölax fortsätter. Du kan fortfarande bidra genom att skicka ett kampanjmail till EU.

Sportfiskarnas kampanj ”Du kan rädda laxen” är ett led i vårt arbete att påverka EU:s nya långsiktiga förvaltningsplan för östersjölax. Via vår kampanjsida kan man skicka ett mail till EU med budskapet att stoppa yrkesfiske till havs efter östersjölax.  Mailet går främst till EU-parlamentarikern Marek Gróbarczyk som är före detta polsk fiskeriminister och nu föredragande av den nya laxplanen inom EU-parlamentets fiskeriutskott.

Mer än 3150 mail
Du kan rädda laxen är ett samarbete mellan sportfiskeorganisationer i Danmark, Finland, Polen och Lettland. Hittills har mer än 3150 personer skickat ett kampanjmail till EU. Om du redan har skickat ett mail kan du uppmana dina fiskekompisar att bidra.

– För östersjölaxens framtid är det mycket viktigt att vi både har varit på plats och träffat Marek Gróbarczyk i Bryssel och informerat honom om laxfrågan samtidigt som sportfiskare och övriga intresserade med hjälp av e-postkampanjen kunnat visa hur mycket laxen som art engagerar människor, säger Glenn Douglas på Sportfiskarna Region Norr som har varit med och organiserat kampanjen.

Läs mer och delta i Du kan rädda laxen här: www.sportfiskarna.se/lax
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv