Peter Sjödin räddar laxen

Sportfiskarnas kampanj ”Du kan rädda laxen!” fortsätter. Kampanjen syftar till att stoppa allt yrkefiske till havs efter Östersjölax. Nu har Peter Sjödin, känd fiskeprofil från bland annat TV-programmet Fiske med William och Peter, skickat ett mail till EU med detta budskap.

På Sportfiskarnas kampanjsida kan alla som vill bidra till att rädda laxen, allt man behöver göra är att underteckna och skicka ett mail adresserat till fiskeansvariga i EU.

Peter Sjödin säger så här om vår kampanj för östersjölaxen:
”Jag tycker att alla sportfiskare ska skicka mailet till EU för att stoppa yrkesfisket efter östersjölax. Vildlaxstammarna behöver skyddas och en av de viktigaste pusselbitarna är att få bort blandbeståndsfisket. Kan vi rädda de svaga vildlaxstammarna och få dem att öka till stabila nivåer har vi både räddat oskattbara värden för kommande generationer men även skapat grunden för ett hållbart sportfiske. Skicka mailet du också!”

Under året ska EU besluta om en ny förvaltningsplan för östersjölaxen. Innehållet i laxplanen är avgörande för laxens framtid. Delta i uppropet och skicka ett brev till Marek Gróbarczyk från Polen som är ansvarig för Fiskeriutskottets yttrande om laxplanen. I brevet kräver vi att EU stoppar allt yrkesfiske till havs efter lax så att vildlaxen kan återvända till sina hemälvar.

Kampanjen drivs gemensamt av flera sportfiskeorganisationer runt Östersjön, bland annat i Finland, Polen och Danmark.

Nu avgörs östersjölaxens framtid. Du kan vara med och påverka.

Klicka här för att delta: Du kan rädda laxen!

Kategorier: Äldre nyheter, Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv