300 000 kronor till lokal verksamhet

Aktivitetsbidraget 2012 på totalt 300 000 kr har nu fördelats till föreningar och distrikt anslutna till Sportfiskarna. Satsningen skall skapa mer lokal verksamhet för bland annat ungdomar, kvinnor och från och med i år även fiskeaktiviteter för funktionshindrade.

Aktivitetsbidraget har delats ut av Sportfiskarna sedan 2008 och bestod i år av en pott på 300 000 kronor som föreningar och distrikt kunde söka medel ur för verksamhet inom de prioriterade områdena ungdom, kvinnors fiske och integration. Nytt för 2012 var att klubbarna även kunde söka pengar för nyskapande verksamhet och aktiviteter för personer med funktionshinder.

– Det känns mycket roligt att vi fick bidrag för att ta med våra vänner i föreningen FK Grundet på fiske under våren. Att arbeta med fiske och friluftliv för funktionshindrade ställer mer krav på fiskeplatser och utrustning än annars och ekonomin blir tyvärr ofta styrande. Det blir både en fiskeresa till Hökensås och en tur med Fladenbåtarna tillsammans, säger Karl-Gustav Svensson, från Majornas SFK.

Fördelningsprincipen för Aktivitetsbidraget var först till kvarn och varje förening kunde söka för upp till två aktiviteter. Övervägande del av de 69 ansökningarna var för ungdomsaktiviteter och totalt inkom ansökningar motsvarande 358 000 kr. Totalt beviljades 64 aktiviteter bidrag i storleken 2 000 kr till 6 000 kr beroende på aktiviteternas omfattning och behov. De lokala aktiviteterna är geografiskt väl fördelade över landet från Haparanda i norr till Skåne i söder och visar därigenom på förbundets goda lokala förankring.

– Det känns mycket bra att förbundets satsar på den lokala verksamheten hos klubbar och distrikt. Extra roligt är det att aktivitetsbidraget har utvecklats efter klubbarnas behov och nu till exempel särskilt ger bidrag till verksamhet för funktionshindrade, något som tidigare saknades, säger Henrik Helde, Föreningskonsulent Sportfiskarna.

Se hela listan med beviljade bidrag här.

För mer information om Aktivitetsbidraget och Sportfiskarnas föreningar och distrikt, kontakta:
Henrik Helde, Föreningskonsulent, 08-410 80 606, henrik.helde@sportfiskarna.se
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv