William Moberg Faulds räddar laxen

Sportfiskarnas kampanj ”Du kan rädda laxen!” fortsätter. Kampanjen syftar till att stoppa allt yrkefiske till havs efter Östersjölax. Nu har William Moberg Faulds, välkänd fiskeprofil från bland annat TV-programmet Fiske med William och Peter, skickat ett mail till EU med detta budskap.

På Sportfiskarnas kampanjsida kan alla som vill bidra till att rädda laxen, allt man behöver göra är att underteckna och skicka ett mail adresserat till fiskeansvariga i EU.

William säger så här om vår kampanj för östersjölaxen:

”Det är av yttersta vikt att EU förstår östersjölaxens akuta situation och fattar några kloka beslut kring detta. Dom besluten kan vi hjälpa till att driva fram. Jag uppmanar alla er som läser detta att med några enkla knapptryck göra oss och inte minst framtiden den tjänsten.”

Under året ska EU besluta om en ny förvaltningsplan för östersjölaxen. Innehållet i laxplanen är avgörande för laxens framtid. Delta i uppropet och skicka ett brev till Marek Gróbarczyk från Polen som är ansvarig för Fiskeriutskottets yttrande om laxplanen. I brevet kräver vi att EU stoppar allt yrkesfiske till havs efter lax så att vildlaxen kan återvända till sina hemälvar. Kampanjen drivs gemensamt av flera sportfiskeorganisationer runt Östersjön, bland annat i Finland, Polen och Danmark.

Nu avgörs östersjölaxens framtid. Du kan vara med och påverka.

Klicka här för att delta: Du kan rädda laxen!

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv