Siv Jansson räddar laxen

Sportfiskarnas kampanj ”Du kan rädda laxen!” fortsätter. Kampanjen syftar till att stoppa allt yrkefiske till havs efter Östersjölax. Nu har Siv Jansson, passionerad laxfiskare och projektledare för Kvinnors fiske på Sportfiskarna, skickat ett mail till EU med detta budskap.

På Sportfiskarnas kampanjsida kan alla som vill bidra till att rädda laxen, allt man behöver göra är att underteckna och skicka ett mail adresserat till fiskeansvariga i EU.
Siv Jansson säger så här om vår kampanj för Östersjölaxen:

”Laxen måste få komma tillbaka till älvarna, den är otroligt viktig både för sportfisket och för sysselsättningen i älvdalarna. Vi skulle kunna ha ett lika bra och välkänt laxfiske som i Norge eller Skottland vilket skulle innebära en stark regional utveckling för framförallt Norrland. Och naturligtvis ska vi då även ha hållbara kvoter för sportfisket, jag är säker på att alla laxfiskare ser detta som en självklarhet!”

Under året ska EU besluta om en ny förvaltningsplan för östersjölaxen. Innehållet i laxplanen är avgörande för laxens framtid. Delta i uppropet och skicka ett brev till Marek Gróbarczyk från Polen som är ansvarig för Fiskeriutskottets yttrande om laxplanen. I brevet kräver vi att EU stoppar allt yrkesfiske till havs efter lax så att vildlaxen kan återvända till sina hemälvar. Kampanjen drivs gemensamt av flera sportfiskeorganisationer runt Östersjön, bland annat i Finland, Polen och Danmark.
 
Nu avgörs östersjölaxens framtid. Du kan vara med och påverka.

Klicka här för att delta: Du kan rädda laxen!

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv