Jan O räddar laxen

Sportfiskarnas kampanj ”Du kan rädda laxen!” fortsätter. Kampanjen syftar till att stoppa allt yrkefiske till havs efter Östersjölax. Nu har Jan Ohlsson, företrädare för Fisheco, skickat ett mail till EU med detta budskap.

På Sportfiskarnas kampanjsida kan alla som vill bidra till att rädda laxen, allt man behöver göra är att underteckna och skicka ett mail adresserat till fiskeansvariga i EU.
Jan O +FishEco säger så här om vår kampanj för Östersjölaxen:
”Vi bor i en av värdens rikaste regioner och har med det både råd och möjlighet att bevara den biologiska mångfalden och att i detta vara ett Internationellt föredöme. Idag kan vi bara skämmas. Just laxen är för mig en symbolfråga i detta. Den har i årtionden fått kämpa mot i stort sett alla odds, nu får det vara nog. Rätt skött räcker dessutom östersjölaxen till både ett hållbart yrkesfiske och ett sportfiske som på bara några år kan bli bäst i världen! Laxen kan istället för att vara en utgiftspost i bidrag och odling bli en samhällsekonomisk pluspost, bara den politiska viljan finns! Vad väntar vi på, rädda laxen!”

Under året ska EU besluta om en ny förvaltningsplan för östersjölaxen. Innehållet i laxplanen är avgörande för laxens framtid. Delta i uppropet och skicka ett brev till Marek Gróbarczyk från Polen som är ansvarig för Fiskeriutskottets yttrande om laxplanen. I brevet kräver vi att EU stoppar allt yrkesfiske till havs efter lax så att vildlaxen kan återvända till sina hemälvar. Kampanjen drivs gemensamt av flera sportfiskeorganisationer runt Östersjön, bland annat i Finland, Polen och Danmark.

Nu avgörs östersjölaxes framtid. Du kan vara med och påverka.

Klicka här för att delta: Du kan rädda laxen!
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv