Delta i Framtidens Sportfiskare

I projektet Framtidens Sportfiskare fiskar barn och vuxna tillsammans och tävlar om fina priser.
 
Syftet med projektet är att så många barn som möjligt ska komma ut på fiske med en vuxen. Genom att fiska tillsammans kan man uppleva gemensam fiskeglädje och en förmedling kan ske av fiskeknep och naturkunskaper från en generation till en annan. Alla har vi haft någon som tagit med oss på fiske i början.

– Att ta med ett barn på fiske är bland det bästa du som sportfiskare kan göra för sportfiskets framtid, den nya generationen är naturligtvis de som i framtiden ska ta över våra frågor och värna våra fiskbestånd, säger Marie Wiman projektledare på Sportfiskarna för Framtidens Sportfiskare.

Projektet Framtidens Sportfiskare är öppet för alla, det är gratis och alla som deltar har chans att vinna fina priser som exempelvis fiskeutrustningar, digitalkameror och en fiskesemester. Projektet arrangeras av Sportfiskarna för andra året i rad och i fjol fiskade 1500 i Framtidens Sportfiskare. Målsättningen i år är att få ut betydligt fler på fiske och friluftsliv.

– Vi vänder oss även till de som är nybörjare på fiske, man behöver inte vara fiskeexpert för att exempelvis meta abborre från en brygga vid sommarstugan. Det viktiga är att fler kommer ut i naturen och provar på. När man registrerat sig på hemsidan får man ett inspirationsmaterial som kan lära en att bli en bättre fiskare, avslutar Marie Wiman.

Gör så här för att delta:
Ta med kameran på fiskeutflykten och ta ett fint foto från fisket. På www.sportfiskarna.se/framtidens laddar ni sedan upp bilden och skriver en kort berättelse om er fisketur och vad ni upplevt och fångat. Då tävlar ni om fina priser och får ett inspirationsmaterial hemskickat med bra instruktionsmaterial och en rolig fiskefilm. Dessutom kan just er bild bli publicerad på hemsidan eller i Svenskt Fiske.

Var med ni också, ut och fiska tillsammans!

Läs mer och delta i Framtidens Sportfiskare här.

För mer information om projektet kontakta: Marie Wiman, 08-410 80 608, marie.wiman@sportfiskarna.se
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |

Nyhetsarkiv