Lyckad informationsdag i Snäckstavik

Söndagen den 15 april arrangerade Sportfiskarna en informationsdag om Snäckstaviks våtmark för allmänheten.
 
Snäckstavik är den första våtmark som restaurerats inom Sportfiskarnas Rovfiskprojekt och ligger vid Kaggfjärden några mil söder om Stockholm.

Informationsdagen blev mycket lyckad med ett trettiotal besökare som njöt av det  fina vårvädret och tittade på lekgädda.

– I år genomför vi ett större provfiske i våtmarken. Först räknar vi hur många vuxna gäddor som simmar upp i våtmarken för att leka och sedan kommer vi att räkna hur mycket yngel som kläckts i våtmarken och simmar ut till havet berättar Tobias Fränstam, projektledare på Sportfiskarna.

Under aktivitetsdagen fick deltagarna se en fin lekgädda på cirka 4 kilo flyttas från den fälla som finns ovanför våtmarkens omlöp. Gäddan vägdes, mättes och märktes med ett unikt ID-nummer innan den släpptes upp i våtmarken för lek. Förutom att se när fällan vittjades så informerades om våtmarkens historia, sportfiskarnas rovfiskprojekt och gäddans ekologi.

Informationsdagen följs upp med en ny öppen träff där allmänheten bjuds in på yngelsafari i Snäckstavik söndagen den 13 maj. Under yngeldagen som startar klockan 12 är syftet att studera de gäddyngel som kläckts i våtmarken efter vårens lek. Deltagarna bjuds även på kaffe, fika och grillad korv.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv