Vattenkraften utreds

Regeringen tillsätter utredning om bland annat vattenkraft. Enligt regeringen ska utredarens förslag säkra att moderna miljölagar följs.

Sportfiskarna välkomnar en utredning och återkommer kommentarer när vi granskat utredningsdirektiven.

Pressmeddelande från Miljödepartementet:
"Regeringen tillsätter särskild utredning om vattenverksamheter
Vid onsdagens regeringssammanträde beslutade regeringen om direktiv till en särskild utredare som ska se över reglerna om vattenverksamheter och i miljöbalken och lagen med särskilda bestämmelser om vattenverksamhet. Exempel på vattenverksamheter är vattenkraftverk, dammar och diken. Till särskild utredare utses Henrik Löv, hovrättsråd vid Svea hovrätt, Mark- och miljööverdomstolen.
Utredaren ska föreslå de ändringar i reglerna som behövs för att miljörättens grundläggande principer - såsom principen om att förorenaren betalar och principen om att bästa möjliga teknik ska användas - får genomslag även i den vattenrättsliga regleringen. Föreslagna ändringar ska säkerställa att alla tillståndspliktiga vattenverksamheter har tillstånd i överensstämmelse med de miljökrav som ställs i miljöbalken och EU-rättslig reglering, samtidigt som en väl fungerande markavvattning och en fortsatt hög regler- och produktionskapacitet i den svenska vattenkraftproduktionen eftersträvas.
Henrik Löv, hovrättsråd vid Svea hovrätt, mark- och miljööverdomstolen utses till regeringens särskilda utredare.
Uppdraget ska redovisas senast den 30 juni 2013”
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv