Våra aktiviteter på Sportfiskemässan

På fredag startar Sportfiskemässan i Kista, Sportfiskarna är på plats och erbjuder en rad aktiviteter och möjlighet att ta del av vår omfattande verksamhet.

Gratis fiskeskola för alla barn!
Som alltid utgår sportfiskeskolan från vår monter där man anmäler sig. Varje halvtimme avgår grupper med barn till fiskeskolan.  Fiskeskolan är ett samarbete mellan Sportfiskarna, Unga Sportfiskare, Sportfiskeakademien i Forshaga och Spofa Spöfiske. Fiskeskolan riktar sig främst till barn mellan 7-12 år och är helt GRATIS! Förutom att man får lära sig en massa om sportfiskemetoder, fiskarter och vattenmiljö mm så får man efter avslutad skolgång en hel PÅSE fylld med fina FISKEGREJOR!

Rovfiskeprojektet
Ta del av vårt rykande aktuella projekt för återställande av våtmarker och lekområden för ostkustens rovfiskar. I vår monter finns bland annat möjlighet att få en närmare inblick i hur en gäddvåtmark fungerar och prata med projektets sakkunniga. Du kan även stötta projektet genom att köpa en andel i en våtmark eller genom att köpa projektets fina T-shirt!

Troféfisken i Stockholm
Sportfiskarna Region Mälardalen har nyligen utvecklat en ny hemsida för det lokala Sportfiskekortets vatten. Som en del av lanseringen av våra lokala fiskemöjligheter startas nu Troféfisken som är en fisketävling på Sportfiskekortets vatten. Tävlingen går ut på att fånga och rapportera in största möjliga fiskar av ett antal arter. Förutom information om tävlingen kan ni på mässan träffa Region Mälardalens personal och få information om lokalt sportfiske och fiskevård. Du som är under 16 kan hämta ett GRATIS Sportfiskekort för 2011.

Stötta fiskevården – köp en tröja!
Som vanligt kan ni stötta fiskevården genom att köpa Ge Fan i Våra Vatten-produkter. Du hittar produkterna i monter F 80. All pengar från Ge Fan-projekt går oavkortat till fiskevårdsprojekt.

Fiske för kvinnor och ungdomar
I anslutning till Sportfiskarnas monter hittar ni tjejfiskeföreningen Fjällorna och USF – Unga Sportfiskares Förbund. Där kan ni få information om fiskeaktiviteter för kvinnor och ungdomsförbundets verksamhet.

Ta med medlemskortet och få rabatt!
Du som har ett giltig medlemskort  i Sportfiskarna får 40 kronor  i rabatt på inträdet (gäller för herrseniormedlem då kvinnar går in för endast 85 kr). Löst biljett gäller alla mässans tre dagar.

Tipsa även din fiskekompis som inte redan är medlem att man kan bli medlem vid insläppet på mässan och få inträdet gratis.

Vi ses på mässan!
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv