Läs Sportfiskarnas verksamhetsberättelse

Ladda ner och läs sammanställningen av förbundets mycket omfattande verksamhet  2011.

Ett axplock av förbundets framgångar under 2011:

För snart 30 år sedan lade ledande företrädare för förbundet fram första förslaget till fria vandringsvägar för atlantlaxen i Säveån. I november 2011 satt förbundets representant med vid förhandlingarna i Miljööverdomstolen när avtal mellan Lerums kommun och länsstyrelsen i Västra Götaland skrevs under om en faunapassage vid Hedefors kraftverk.

I mer än 30 år har förbundet kämpat för att yrkesfisket på blandbestånd av lax till havs skall förbjudas. I slutet av 2011 fattade HaV det viktiga beslutet att allt svenskt yrkesfiske efter lax till havs i praktiken skall upphöra från 2013.

Förbundets praktiska fiskevårdsarbete längs ostkusten är den verksamhetsgren som för närvarande expanderar snabbast. Arbetet med att identifiera våtmarker lämpliga för rovfisklek har intensifierats och konkreta fiskevårdsåtgärder genomförs nu.

Sportfiskarnas fortsätter att ha omfattande ungdomsverksamhet vilket omfattar både nationell projektverksamhet som Framtidens Sportfiskare och KlassDraget och lokala aktiviteter med bas i våra anslutna föreningar som barnfiskeskolor, fiskeläger och redskapstillverkning.

Samtidigt växer vårt ungdomsförbund Unga Sportfiskare kontinuerligt och organiserar i dagsläget mer än 2000 medlemmar fördelade på drygt 20 lokalföreningar.

Förbundet har nu kontor med anställd personal i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Visby.

Antalet medlemmar ökade något under 2011 och vid årsskiftet organiserade förbundet totalt cirka 55 000 sportfiskare.

Läs hela verksamhetsberättelsen här.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv