Folkfest på havsisarna!

Inte bara sjöarna har lagt sig efter de senaste veckornas kyla. Även flertalet havsfjordar ligger och den gångna helgen har hundratals sportfiskare utnyttjat chansen till att i finvädret fiska framförallt sill, som så här års finns kustnära på många platser.

Från Björköfjorden och Ljungskilebukten rapporteras som vanligt om folkfest och mycket god tillgång på sill. Även Kungsbackafjorden har levererat sill den senaste tiden.

I artsammanhang är det den artrika Gullmarsfjorden som inte oväntat har utmärkt sig. Under söndagen har det fångats bland annat berggylta, sill, rödspätta, skrubbskädda, sandskädda, vitling, paddtorsk och klorocka! Från skridskoåkare rapporteras att isen ligger stabil i princip hela vägen från Saltkällefjorden och Skredsvik ända ut till Bornöarna, även om vissa områden kan ha sämre is.

Vi påminner om att torsk, kolja och bleka är fredade innanför trålgränsen till och med mars månad. I Gullmarsfjorden är dessa arter dessutom från i år totalfredade hela året för att skydda dessa små, unika bestånd. Tänk också på issäkerheten på havsisarna, som är extra luriga på grund av de oberäkneliga havsströmmarna och den lägre frystemperaturen för havsis.
Kategorier: Äldre nyheter, Äldre nyheter | Taggar: |

Nyhetsarkiv