200 000 kr att söka för fiskevård

Sportfiskarna har även i år hela 200 000 kr från Sportfiskarnas Fiskevårdsfond som kan sökas för olika former av fiskevårdsåtgärder.

Syftet är att stödja projekt och insatser som långsiktigt gynnar sportfisket och fiskevården.
 
Pengar ur fiskevårdsfonden kan sökas av sportfiskeklubbar och distrikt anslutna till Sportfiskarna, årets ansökan ska vara inne senast 31 mars.
Under de senaste åren har Sportfiskarna delat ut
ca 200 000 kr årligen till fiskevårdsinsatser runt om i landet.

– Det läggs ner ett enormt arbete inom den ideella fiskevården. Men ibland räcker det inte med ideellt engagemang utan det krävs också pengar till exempelvis material, redskap och resor, säger Anders Karlsson, fiskevårdsansvarig på Sportfiskarna.

Bland sponsorerna till fonden märks bland annat Sportfiskemässan som satsar en del av varje inträdesavgift. Bidragen ur Fiskevårdsfonden har främst använts till praktiska fiskevårdsinsatser som till exempel biotopvård i vattendrag och längs kusten samt bygge av fiskvägar. Bidrag har även lämnats till märkningsförsök, inventeringar, utbildning och information.

– Vi hoppas på många bra projekt. Ansökan behöver inte vara komplicerad och Sportfiskarna hjälper gärna till med tips och råd, avslutar Anders Karlsson.

Ansökan för 2012 ska vara inlämnad senast 31 mars
Information om fonden och ansökan finns på www.sportfiskarna.se under Miljö och fiskevård.

Frågor om Fiskevårdsfonden besvaras av Anders Karlsson: anders.karlsson@sportfiskarna.se
 
040-685 87 31 alt. 070-532 40 90.
 

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv