Fiska inte dragen – en livsviktig kampanj

DrunkenBait_5800px

338 personer har omkommit i fiskerelaterade drunkningsolyckor sedan millennieskiftet. Var tredje drunkning har koppling till alkohol.

Sportfiskarna arbetar aktivt med frågor kopplade till säkerheten vid fiske. I vårt senaste nummer av Svenskt Fiske nr 3 2024 presenterades två artiklar som rör säkerhet i fisket. Nu gör Sportfiskarna gemensam sak med betesbyggarlegenden Claes ”Svartzonker” Claesson och Carlsberg Alcohol Free för ett nyktert sportfiske.

Enligt statistik från Svenska Livräddningssällskapet har 338 personer omkommit i fiskerelaterade drunkningsolyckor sedan millennieskiftet. Var tredje drunkning har koppling till alkohol. Därför krokar Sportfiskarna nu arm med Svartzonker och Carlsberg Alcohol Free för att uppmana alla sportfiskare – Fiska inte dragen! 🎣

Fiska_inte_dragen_15...

Tillsammans har vi skapat DrunkenBait – ett unikt fiskedrag som visar faran med att fiska berusad och påminner om att vara nykter på sjön. Så kom ihåg det nästa gång du kastar ut - Fiska inte dragen!

-  Vi hoppas att kampanjen verkligen når fram till Sportfiskarnas medlemmar och alla svenska sportfiskare. Att vara berusad när man fiskar är inte något som är förenligt med vår verksamhet, inte minst för det ansvar vi alla bär - att vara förebilder för den yngre generationen sportfiskare, säger Henrik Helde, chef för Medlem och främjande på Sportfiskarna.

Kampanjen kommer att kommuniceras brett under hela sommaren 2024 med utlottningar och auktioner av det unika DrunkenBait för att skapa medvetenhet om vikten att vara nykter på sjön när man fiskar.

– Att kombinera fiske med alkohol är som att lägga krokben på sig själv. Jag hoppas att DrunkenBait kan uppmuntra fler att välja alkoholfritt under fisket. Sen vore det skoj om någon dessutom får en riktig storgädda med draget, säger Claes ”Svartzonker” Claesson, betesbyggare och en av Sveriges största sportfiskeprofiler.

Tips – Så fiskar du säkert i sommar 
Följ dessa tips från Sportfiskarna för att säkerställa att din fisketur blir både rolig och säker.

•  Använd flytväst: En lika enkel som självklar åtgärd som kan rädda liv om olyckan skulle vara framme.
•  Ha sällskap: Fiska gärna med någon annan, det är både trevligt och ökar säkerheten.
•  Första förbandslåda: Bra att alltid ha med i fiskeväskan, vid eventuella skador eller olyckor. 
•  Ha koll på båten: Många fiskeolyckor är båtrelaterade. Ska du ut på stora vatten, se till att ha tillräckligt med bränsle till motorn, att båten är i gott skick och att mobilen är laddad om du måste ringa 112.
•  Och framför allt, fiska inte dragen: Välj alkoholfria alternativ under själva fisketuren för att minimera risken för olyckor.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Helde, chef för Medlem och främjande på Sportfiskarna, 
Tel: 08-410 80 606, E-post: henrik.helde@sportfiskarna.se

Casper Danielsson, Corporate Affairs Director, Carlsberg Sverige, 
Tel: 070-305 47 33, E-post: casper.danielsson@carlsberg.se
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv