Sportfiskarna inleder samarbete med Tradera – så gynnar det dig som medlem!

800_Sportfiskarnas_T...

Som en del i Sportfiskarnas arbete för hållbart sportfiske inleder förbundet ett samarbete med Tradera, Sveriges största marknadsplats för second hand och begagnat.


Samarbetet syftar till att främja återbruk och hållbarhet inom sportfisket samtidigt som det ger medlemmarna extra synlighet på sina annonser och ett bra tillfälle att rensa i fiskeförrådet.

Idag presenterade SCB sin årliga rapport om fritidsfisket som visade att ca 1,3 miljoner svenskar fiskade under 2023 och att det handlades fiskeutrustning för ca 1,6 miljarder kronor. Det visar tydligt att intresset för sportfiske är enormt och att det samma gäller för fiskeutrustning - något som också märks på marknaden för begagnad utrustning. Bara under 2023 hittade drygt 65 000 fiskeprylar nya ägare genom Tradera.

"Det är riktigt kul att vi ser ett sånt sug efter fiskeprylar på Tradera nu, vi har ett enormt köptryck så vill man sälja lite av sina fiskeprylar man inte använder så är det guldläge nu," säger Pierre Norberg, marknadschef på Tradera.

Mer synlighet för medlemmar

Genom samarbetet med Tradera får Sportfiskarnas medlemmar tillgång till en smidig och säker marknadsplats för begagnade fiskeprylar, som samtidigt visas även på köp- och säljsidan på forumet Fiskesnack.com. Dessutom kan medlemmarna enkelt stödja Sportfiskarnas arbete genom att donera en valfri del av sin försäljning till förbundets verksamhet genom att använda funktionen Donera med Tradera när annonsen läggs in.

“Vi hoppas att våra medlemmar ser fördelarna med att handla begagnad fiskeutrustning, både för miljön och plånboken. Att uppmuntra våra medlemmar att göra sportfiskarens konsumtion mer hållbar är en del av Sportfiskarnas hållbarhetsarbete,” säger Henrik Helde, chef Medlem och främjande på Sportfiskarna.

Skapa annons med sportfiskarna som kampanjkod

•    Gå till Tradera.com
•    Logga in
•    Tryck på ”Ange kampanjkod”
•    Skriv: ”Sportfiskarna” i fältet för kampanjkod (Om du använder Traderas app i mobilen anger du kampanjkoden längst ner i formuläret)
•    Kampanjen fungerar endast på kategorin ”Fiske”

Kolla in Sportfiskarnas Tradera här!

Topp fem mest sålda begagnade fiskeprylarna på Tradera

1. Fiskedrag
2. Fiskerullar
3. Småplock, flöten & krokar
4. Flugor
5. Flugbindningsutrustning

 

Om Tradera
Tradera är Sveriges största marknad för second hand och begagnat och företagets vision är att vara drivande i omställningen till en cirkulär ekonomi. På Tradera finns drygt 3 miljoner begagnade saker till försäljning. Ungefär 1000 nya auktioner läggs upp i timmen och var tredje sekund byter saker ägare på Tradera. I det stora utbudet finns allt från märkeskläder, designerväskor och barnkläder till inredning, antikviteter, hemelektronik och samlarsaker. I över tjugo år har Tradera arbetat med cirkulär konsumtion. Men kanske har det aldrig varit mer aktuellt än i dag. I en tid när nya saker och kläder blir både billigare och mer lättillgängliga så är Traderas roll att stå för ett mer hållbart handlande viktigare än någonsin.

 

Kategorier: Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv