Vacker återfångst livar upp Gula Ligan

oring_leijon_topbild
David Leijon med en vacker öring från Högsjön. Med den här fisken tar David hem hela två kategorier: Månadens fisk och Månadens fångstberättelse. Dessutom leder han kategorin Öring och kan vi årets slut vinna mycket fina priser från ABU Garcia.

David Leijons öringfångst från Högsjön sticker ut lite extra och tar hem priserna för både Månadens fångst och Månadens berättelse. Förutom "vinnarfisken" fångar David en öring till som skulle visa sig vara ett kärt återseende. Det är inte varje dag man fångar två vinnarfiskar under samma fisketillfälle.

Maj månad har passerat och sommarvärmen har dragit in över Västkusten och satt fart på fisket i våra Gula kortetvatten. Gula Ligan har fått in flera spännande anmälningar där David Leijons öringfångst från Högsjön sticker ut lite extra och tar hem priserna för både Månadens fångst och Månadens berättelse. Under fiskepasset fångade David ytterligare en öring. Den fisken skulle visa sig vara samma fisk som han fångade förra året och vann Årets bild 2023 med. Månadens bild vinner André Hellgren med sin Abborre på 33 centimeter som han fångade på spinnfiske inne i city.

regnbage_gl
Hampus leder kategorin Regnbåge och om fisken står sig kan han vinna fina priser vid tävlingens slut.

Vi har även fått in en anmälan från Hampus Delbert som fiskade i Sisjön i april och lyckades då fånga sin livs regnbåge på 63 centimeter, med den fångsten tar han ledningen i kategorin Regnbåge och har en god chans till ett fint pris vid tävlingens slut.

manadens_bild
Månadens bild går till en André Hellgren och hans somriga cityfiskebild. 

– Efter en timmas paddlande finner jag en vik som den tilltagande vinden inte riktigt når, det ligger en fin vindkant där några av sländorna radats upp. Jag parkerar och börjar spana, en kvart senare hörs första ”Vulgata-smällen”. Det är en fisk går och sporadiskt plockar de nykläckta munsbitarna. Jag försöker följa vakmönstret och lägger försiktigt ut min fluga, fem meter framför det senaste vaket, utan reaktion. Skrämde jag fisken?
Jag låter flugan ligga kvar, den har ännu inte visat sig igen. Efter nästan tio minuter blir det en våg under flugan, den var uppe och tittade! Sekunden efter smäller det till kraftigt i ytan och jag gör mothugget, den sitter, berättar David Leijon i anmälan till Gula Ligan.

aterfangst_final
Under samma fiskepass tog David två öringar varav en bjöd på ett kärt återseende. Fisken på bilden bidrog nämligen till vinsten i kategorin Årets bild 2023.

Stort grattis till alla vinnare – ni är välkomna att komma upp till Sjölyckan och hämta era vinster. Fortsätt anmäla er fångster till Gula Ligan. Vi har ett fantastiskt fint prisbord från ABU Garcia som väntar på nya vinnare.

/Michael Seeberg, tävlingsledare Gula Ligan

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv