Elias första regnbåge gav storvinst i Gula Ligan

elias_reagnbage_1000En maffig Bergsjö-regnbåge på 3,2 kilo bar frukt. Elias tog med denna fisk hem Månadens fångst samt Månadens bild tävlingen Gula Ligan.

Gula Ligans senaste tävlingsomgång innehåller en del intressanta fångster men några sticker ut lite extra, inte minst Elias Josefssons aprilväders-regnbåge från Bergsjön. Här följer resultatet.

Regnbågen som är en av våra populäraste sportfiskar kan vid besvärliga förhållanden vara svår att truga till hugg. Dock inte Elias Josefssons fina aprilväders-regnbåge från Bergsjön, den bet på efter enbart tio sekunders väntan och stunden senare var fångsten ett faktum.
– Jag sänkte ner betet under hopptornet och såg när regnbågen tog. Jag har fått abborre, gädda, och sandstubb tidigare men aldrig regnbåge, berättar en uppenbart glad Elias i sin anmälan till Gula Ligan. Regnbågen tar hem vinsterna Månadens fångst och Månadens bild.

Eric Leskinen är en trogen anmälare av fiskar till tävlingen och är inte sen med att anmäla årets första ”100-klubbare”. En grann gädda från Delsjön, och till den följer en vinnande fångstberättelse. Läs ett utdrag från fångststoryn här nedan:

– Vattentempen låg runt 3 grader och inför fiskepasset ställdes frågor om hur vi skulle fiska och efter vad. Går det att få gös på vobblertrolling nu? Har gäddorna lekt eller inte? Står de djupt eller grunt? Har de hunnit ställa sig nära lekplatserna än? Dock hann vi inte komma längre än tjugo meter innan vi fick hugg. Jag hade precis kastat ut innerspöt och var på väg att lägga ut det andra spöt när jag i ögonvrån såg att innerspöt redan böjt sig kraftigt. Efter kraftuttryck lyfte jag spöt, justerade bromsen och påbörjade invevningen. Väl nära båten gjorde fisken en kortare rusning men låg snabbt i håven efter en rutinerad håvning av min kompis Anton. Gäddan mättes till 101 cm och kunde återutsättas utan problem och verkade pigg trots konditionen, berättar Eric.

erik_gadda_1000Eric Leskinen med 101 centimeter gädda. Vinst i Månadens fångstberättelse var resultatet av den här fångsten. 

Missa inte att tävla i Gula Ligan. Fisketävlingen för dig som fiskar i våra Gula Kortet-sjöar. Massor av fina priser från ABU Garcia ligger på prisbordet. Kika in på gulaligan.se.

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv