Svenskt Friluftsliv har valt en ny styrelse

ceciliamagnusson-800Foto: Svenskt Friluftsliv / Cecilia Magnusson har bland annat en bakgrund inom scouterna.

På Svenskt Friluftslivs årsstämma blev Cecilia Magnusson vald till ny styrelseordförande och Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm blev invald som styrelseledamot.

Under torsdagen genomförde Svenskt Friluftsliv sin årsstämma i samband med Friluftsforum – Mötesplatsen för det organiserade friluftslivet.

Den nya ordföranden Cecilia Magnusson har lång erfarenhet av styrelsearbete i ledande funktioner i såväl kommersiella som ideella organisationer. Grunden till hennes intresse för ledarskap lades i scouterna som sedan tog sig uttryck i startande av en FN-förening under gymnasietiden. Detta ledde till ett långt och mångsidigt politiskt engagemang inom Moderaterna och mellan åren 1998 – 2018 satt hon i riksdagen där hon har erfarenheten från arbete i en mängd olika utskott. Idag har hon ett lokalt politiskt engagemang i Göteborg Stads kommunfullmäktige och är också vice ordförande i Göteborgs Hamn AB. Drivande för Cecilia är människors lika värde och möjligheter i livet. Vandring, skidåkning och kultur är de personliga favoritsysselsättningarna på fritiden.
- Som ordförande för Svenskt Friluftsliv vill jag använda min erfarenhet för att bidra till att ytterligare stärka svenskt friluftslivs roll som utgångspunkt och förmedlare av rätten till naturen och livet ute. Allemansrätten och civilförsvarsförmågorna är två frågor som jag tycker är viktiga för Svenskt Friluftsliv i formandet av vårt samhälle nu och framöver, säger Cecilia Magnusson.

Sten Frohm invald i styrelsen
Även Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm valdes nu in i styrelsen. Sten har en bred erfarenhet från friluftslivet både kopplat till fiske, vattenmiljö och skogsfrågor. Han har också många års erfarenhet som chef och ledare. 

Den nya styrelsen för Svenskt Friluftsliv:
Cecilia Magnusson, ordförande
Sten Frohm, Sportfiskarna
Maria Norrfalk, fd landshövding
Malin Widell, Svenska orienteringsförbundet
Maria Ros-Hjelm, generalsekreterare Svenska Turistföreningen
Peter Fredman, Mittuniversitetet
Daniel Ligné, Jägarförbundet
Kristina Ljungros, Friluftsfrämjandet
Gustaf Åberg, Alumni Global

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv