Sportfiskarna på trevligt och viktigt besök i Jockfall

JockSportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas föreläste om lax- och havsöringsbestånden. Foto: Sven Norman


Sommarsäsongen står för dörren, och många håller tummarna för att det ska stiga mycket fisk i våra älvar. Under torsdagen 18 april hölls en inspirationskväll vid laxeldoradot Jockfall.

 

Sportfiskarna, alltså Sveriges Sportfiske- och fiskevårdsförbund, reser land och rike runt för att förmedla både kunskap och inspiration. En given och viktig aktör i detta är alla fiskerättsägare, fiskevårdsområden och andra föreningar som upplåter och förvaltar fisket.

Under torsdagen fick två av Sportfiskarnas medarbetare i Norrbotten, Glenn Douglas och Sven Norman, äran att besöka fiskerättsägare i Kalix älvdal vid det mäktiga Jockfall.

De fick höra om Sportfiskarnas arbete med pärlmusslor och hur vi får ut unga människor till våra älvar för att uppleva natur och naturvård inom LIFE Revives. Den viktigaste delen av mötet var diskussioner om hur läget är för våra lax- och havsöringsbestånd. Sportfiskarna, Laxälvar i Samverkan och Länsstyrelsen informerade alla om sitt arbete med förvaltning av lax och vad som händer i Östersjön. Vi riktar ett särskilt tack till Stefan Palm på SLU för en bra presentation om status för Kalix älvens lax och öring och om aktuell forskning.

Nu håller vi som sagt tummarna för att det ska stiga upp mycket fisk i både Kalix älv och de andra älvarna i Norrbotten.

Jock2Fiskrättsägare samlades vid Jockfall och lyssnade på flera föredrag. Foto: Sportfiskarna

 

Loggor

Kategorier: Miljö, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv