Premiärfiske: huggsexa vid Norra Långevattnet

Premiar_n_langevattn...Kestas Markevicius och Oscar Sandberg blir årets vinnare i premiärfisketävlingen. Två fina Långevattnet-regnbågar på 3300 gram respektive 1905 gram gav pallplats. Foto: Mathias Arnham.

Premiärfisket i Norra Långevattnet är för många ett avstamp för årets fiskesäsong. Årets upplaga blev en lyckad tillställning där ett fyrtiotal fiskare upplevde ett svårslaget fiske efter Göteborgs stridbara regnbågar.

På klipphyllan direkt till vänster framme vid sjön står den erfarna sportfiskaren Kestas Markevicius och kastar små nätta skeddrag ämnade för put n take-fiske, så kallade area fishing spoons. Det var också ett sådant bete i rosaorange som lockade till sig fisken som tog hem förstavinsten i spinnklassen. En grann regnbåge på 3300 gram blev det. I flugfiskeklassen stod en nykomling som segrare, en skarp kontrast till Kestas erfarenhet. Med flugspö i hand berättar vinnaren, Oscar Sandberg, om sin strategi:

– Jag gick längst bort mot vindskyddet och kastade med en streamer. Fisken högg hårt och hoppade flera gånger innan min kompis Vilhelm kunde håva. 1905 gram väger den. Det är första gången jag fångar en regnbåge och så får jag den på fluga dessutom, berättar Oscar med ett smittande leende.

Premiar_n_langevattn...Regnbågen är en stridbar fisk som kan fångas på nästan alla fisketekniker. Små skeddrag och spinnare är populära beten. Foto: Mathias Arnham.

En stor del av charmen kring sportfisket ligger just här. Du vet aldrig vem som fångar största fisken. Oftast är det erfarna sportfiskare med stort kunskapskapital men det kan också vara nybörjaren som är på rätt plats vid rätt tillfälle. Förutom regnbåge krokades diverse pinnar, några grodor och ett finger. 

Pssst...! Vill du också fiska i Norra Långevattnet? Köp ditt fiskekort HÄR.

 

Kategorier: Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv