Klassdraget kan vinna pris – du kan rösta!

Klassdraget_800

Klassdrags-dag i Jönköping tillsammans med Månsarpsskolan. Foto: Jonatan Slapokas

Sportfiskarnas mångåriga projekt Klassdraget har blivit nominerat till årets friluftslyft av Svenskt Friluftsliv i kategorin "sänkta trösklar".

Svenskt Friluftsliv vill genom årets friluftslyft lyfta sina medlemsorganisationers initiativ för att visa på vad det organiserade friluftslivet i Sverige har lyckats åstadkomma tillsammans. Utmärkelsen delas ut i tre kategorier; hållbarhet, sänkta trösklar och allemansrätten. I varje kategori är tre initiativ av medlemsorganisationer nominerade som allmänheten får rösta på för att få fram en vinnare i respektive kategori. Rösta här


Klassdraget har sedan starten 2007 tagit ut över 180 000 barn och unga under skoltid. Under 2023 slogs rekord och otroliga 17 500 elever fick följa med ut på en Klassdrags-dag. Därtill engageras runt 700 pedagoger och 1000 ideella ledare i föreningarna varje år. Det är anslutna föreningar och pedagoger som har gått fortbildningen ”Mer friluftsliv i skolan” som kan ansöka om spön för att delta i Klassdraget. Projektet utgår från läroplanens uppdrag, mål och riktlinjer och skapar kreativa och roliga lärandemiljöer där praktik och teori kopplas samman. Fokus är fiske, friluftsliv, säkerhet och allemansrätten.  
-    Vi är mycket glada över att ha blivit nominerade till året friluftslyft. Klassdraget är ett projekt vi är mycket stolta över där och det hade inte varit möjligt utan våra fantastiska föreningar som varje år engagerar sig och tar ut elever på fiske. – säger Hanna Eriksson, projektledare för Klassdraget. 

 

Fördelningskommitténs motivering: 
”Klassdraget är ett lysande exempel på hur man kan jobba för att sänka trösklarna så att barn och unga introduceras till friluftsliv – inte bara i skolan, utan även på egen hand. Genom att hitta alla barn via skolan och under lång tid erbjuda pedagogiskt stöd till friluftsundervisningen, klickar Klassdraget i många boxar för att uppnå målet Mer friluftslivet i skolan. ”  
 

 

Sportfiskarna tackar Svenskt Friluftsliv till nomineringen!

Läs mer om alla nomineringarna och rösta här!

 

SVF_LOGGA

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Region | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv