Isabella Lövin besökte Sportfiskarna

isabella_lovin-6foto...
Sportfiskarna förevisar en lokal våtmarksplugg i Delsjöområdet. Foto: Mathias Arnham, Sportfiskarna. 

Före detta Europaparlamentarikern och tidigare MP-språkröret och vice statsminister Isabella Lövin besökte nyligen Sportfiskarnas Göteborgskontor.

Isabella Lövin, med en tydlig profilering mot havs- och fiskefrågor, kandiderar på nytt till Europaparlamentet och hoppas bli invald vid valet i juni. Hon har bland annat varit vice ordförande för parlamentets fiskeriutskott och arbetade där för ett mer hållbart fiske. Som författare till den banbrytande boken om överfisket i havet – Tyst hav – tilldelades Lövin 2008 Sportfiskarnas högsta förtjänsttecken i guld. 

Med på studiebesöket hos Sportfiskarna var även Ulrika Frick, ordförande för Miljöpartiet i Västra Götaland. Diskussionerna kretsade mycket kring praktiskt åtgärdsarbete, där det idag råder ett stort åtgärdsunderskott. Miljöanpassning av vattenkraften, våtmarksrestaurering, behovet av extrapengar till den svenska kalkningsverksamheten och problemen som omgärdar kustnära trålfiske var några av samtalsämnena. Sportfiskarna berättade också om den stora satsning på barn och ungdomar som förbundet löpande arbetar med, exempelvis genom projektet Skolbäcken. Givetvis var också Sportfiskarnas projekt för att återintroducera atlantstör i Göta älv ett stort samtalsämne.

isabella_lovin-8foto...
En våtmarksplugg som vid lågflöden håller kvar vatten i landskapet. Foto: Mathias Arnham, Sportfiskarna. 

Därefter gjordes ett besök vid en av många våtmarksåtgärder som Sportfiskarna har genomfört i Göteborgsregionen. Arbetet för att återskapa landskapets vattenhållande förmåga, till förmån för exempelvis havsöringsyngel i många mindre vattendrag, är ett arbete som Sportfiskarna lagt allt mer fokus på de senaste åren.

 

Kategorier: Miljö, Fiske i Göteborg, Region Väst | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv