Michael Kanold tilldelas Sportfiskarnas hederstecken i guld

Utmärkelse2Förbundsordförande Eva Thörnelöf tillsammans med Michael Kanold. Foto: Nicka Hellenberg

För sin mångåriga gärning för sportfisket och fiskevården tilldelades Michael Kanold Sportfiskarnas högsta utmärkelse.

Detta skedde vid Sportfiskarnas förbundskongress 23 mars 2024 på Finlandshuset i Stockholm. Hederstecknet i guld, som sätter innehavaren i en unik gemenskap ger även ett livslångt hedersmedlemskap i förbundet.
En glad Michael Kanold fick förbundsnålen i guld fastsatt på kavajslaget av förbundsordförande Eva Thörnelöf. Han mottog även blommor och en inramad motivering från valnämndens ordförande Stefan Nyström som läste upp valnämndens motivering för den samlade kongressen.

Michael Kanold, som vid kongressen avslutade sitt uppdrag i förbundsstyrelsen efter 22 år, höll ett långt och innerligt tal om tiden i förbundet och inte minst de personer han arbetat nära såväl inom förbundet som i sportfiskebranschen.

Valnämndens motivering:
Michael Kanold formades till jägare och fiskare under uppväxtåren i Värmlands milsvida skogar under 1950-talet och 1960-talet. Beträffande sportfiske tillämpar han de flesta fiskesätt och fiskemetoder, men laxflugfiske och pimpelfiske är hans favoriter. 
Efter ungdomsåren påbörjade han senare sitt yrkesverksamma liv som försäljare i Göteborg, där han också började att medverka i sportfiskets föreningsliv.
Under många år var han ledamot och även ordförande i Sällskapet Sportfiskare i Göteborg. Han har också sedan 2006 varit verksam i Sportfiskarna Väst som vice ordförande och kassör. Fiskevård och ungdomsverksamhet har alltid legat Michael Kanold varmt om hjärtat och han har alltid varit engagerad i fiskevårdsområdens verksamhet i syfte att skapa ett tillgängligt fiske för alla.
År 2002 valdes Michael Kanold in i förbundsstyrelsen där han sedan 2008 varit vice ordförande samt bland annat varit ansvarig för Fiskevårdskommitténs arbete. I allt sitt arbete på olika nivåer inom sportfisket har Michael Kanold målmedvetet och konsekvent arbetat för det organiserade sportfiskets utveckling.
 För sin mångåriga gärning tilldelas därför Michael Kanold förbundets högsta utmärkelse – hederstecknet i guld.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Region Syd, Region Öst, Region Väst, Region Mitt , Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv