Eric Kammar hem dubbla titlar i Gula Ligans första omgång 2024

IMG_2983-800x
Jacob Ruderfelt och hans fiskeelver poserar efter en lyckad dag på isen. Bilden vinner kategorin Månadens bild i Gula Ligan.

De kalla förhållandena i januari och februari bidrog till en del intressanta vinterfångster, inklusive en ståtlig gädda fångad av Eric Leskinen, som nu stolt kan kalla sig innehavare av både Månadens Fisk och Månadens Fångstberättelse.

Saxat från Erics fångstberättelse:
Transportsträckan hem täcker dessutom delar av sjön som tidigare varit helt iskalla. Efter ett kortare stopp för att justera ljusstyrkan på ekolodet fick jag även ett infall att sänka farten något, även om sträckan inte gett fisk tidigare så vet man ju aldrig. Nästan omedelbart efter tempoväxlingen tjongar det till i vänstra spöt och jag hör hur slirbromsen knarrar. Jag som var inställd på hemgång blev först nästan irriterad. Var det botten jag dunkade i? Har jag fastnat i någon av Rådasjöns hundratals övergivna tampar och vajrar? Ska jag behöva bli av med ännu en wobbler i denna sjö? Nix, gungningarna i spöt talade snabbt om att det var en skaplig fisk i andra ändan. Fisken var pigg och kampvillig, men efter några rusningar fick jag in den i håven. I håven låg nu en riktigt välmatad och stöddig gädda, typ formad som en amerikansk fotboll, på 90 cm och runt 5,2 kg. En mycket bra start på årets fiskesäsong!

IMG_20240224_171700-...
En vacker och välmatad gädda gjorde dagen för Eric Leskinen. Gäddan tar hem kategorierna Månadens fisk och Månadens fångstberättelse.

Vinterisarna har även belönat ungdomsledaren Jacob Ruderfelt med en fin isgädda fångad i Stora Mölnesjön på ismete. Jacob tar hem Månadens Bild med den sköna vinterfiskebilden.

Tävlingen fortsätter att locka entusiaster med löftet om månatliga priser från ABU-Garcia och en spännande årsfinal där storvinster väntar de mest framgångsrika deltagarna.

Glöm inte att anmäla era fiskar till Gula Ligan!

Kategorier: Fiske, Region, Region Väst, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv