Sportfiskarna i Göteborg utökar – erfarna biologer välkomnas!

hokensan_oringmarkni...
Sök arbetet som biolog och bli en viktig del av Sportfiskarnas engagerade Göteborgs-team. Foto: Mathias Arnham.

Gör skillnad för våra västsvenska vattenmiljöer och fiskbestånd och var med och forma framtiden i vårt inspirerade team. Vi söker nu erfarna biologer till Göteborgskontoret.

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna, är en demokratiskt uppbyggd ideell intresseorganisation som sedan 1919 arbetar för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Det gör vi idag genom att verka inom fyra övergripande verksamhetsområden; fiskevård, främjande, förvaltning och påverkan. Vi söker nu två projektledare till Region Väst med placering på kontoret i Göteborg. 

Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll i en organisation på frammarsch. Hos oss får du möjlighet att arbeta med något du verkligen brinner för, självständigt och med konkreta resultat som följd. Vid din sida har du mer än 70 natur- och friluftsintresserade kollegor på elva kontor runt om i landet. På kontoret i Göteborg arbetar ett dussin fiskevårdare, två regionalt ungdomsansvariga och en kommunikatör.

Erfarna fiskevårdare/biologer 
Som projektledare för fiskevård hos Sportfiskarna kommer du att ansvara för egna projekt, från start till mål. Detta inkluderar att söka pengar, planera och genomföra fältarbete samt tillhörande projektrapportering. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål.

Vi tror att du är en driven person med stor kännedom och kunskap om vattenekosystem. Du känner starkt för naturvård och du älskar vatten i alla former. Du har erfarenhet av projektledning och du är inte rädd varken för att sitta bakom tangentbordet eller för att hålla i spaden. Du gillar att vara i fält delar av året där inventering, kartering och restaureringsarbete är en stor del av tillvaron. 

Vid sidan av detta kommer du att bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt. Viktiga samarbetspartners är myndigheter, kommuner, länsstyrelser, fiskerättsägare, företag och andra organisationer. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt och du representerar Sportfiskarna i olika sammanhang regionalt.

Vår organisation är på stadig frammarsch med starka fiskbestånd och friska vattenmiljöer som ledstjärnor. Vi jobbar inom ett brett fält där fisk och vatten på ett eller annat sätt alltid är i fokus. Återställning av våtmarker, utrivning av vandringshinder och restaurering av vattendrag är en del av vår vardag. I stora projekt hjälps vi åt för att tillsammans komma i mål. 

Vi utgår från kontoret i Göteborg, men arbetar från Halland i söder till Dalsland i norr och inte sällan i samarbete med kollegor på andra kontor. Vi arbetar med allt från att återintroducera atlantstör och rädda flodpärlmusslan till att stärka förutsättningarna för Göta älvs gäddor och västkustens havsöring. Elfiske, telemetriuppföljning och e-DNA-provtagning är alla arbetsuppgifter som förekommer på vår arbetsplats. Dina möjligheter till personlig utveckling är stora och det finns mycket goda möjligheter till att driva egeninitierade projekt. 

Kvalifikationer och egenskaper
Vi tror att du har en master eller motsvarande inom biologi/ekologi/limnologi eller liknande, samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. 

Erfarenhet av biotopkartering samt elfiske är meriterande. Du trivs med långa dagar ute på fältet, med planering på kontoret och räds inte heller administration av stora projekt. Du har inga problem att hantera att vissa perioder på året är mer arbetsintensiva. 

B-körkort liksom grundläggande kunskap om GIS är ett krav. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål, men trivs även i grupp. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Sportfiskarna organiserar 73 600 medlemmar och över 400 föreningar. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Du har förståelse för att våra medlemmar är passionerade sportfiskare. 

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Tjänsterna är tillsvidareanställningar, med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Individuell lönesättning tillämpas. Vi är också mycket flexibla med arbetstiderna.

Kontaktpersoner
Joakim Eriksson, kontorschef: joakim.eriksson@sportfiskarna.se, 070-441 42 03.
Markus Lundgren, regionchef: markus.lundgren@sportfiskarna.se, 08-410 80 627.

Ansökan
Ansökan med CV och personligt brev mejlas till jobb@sportfiskarna.se.

Sista ansökningsdag 2024-04-02.
Vi ser fram emot din ansökan!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fiske i Göteborg, Region, Region Syd, Region Öst, Region Väst, Region Mitt , Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv