VM landslagskval Mormyska 2024

Landslagskval i mormyska 2024

 

En spännande, omväxlande och för vissa frustrerande helg spenderades i Bollnäs med omnejd av 14 laddade mormyskafiskare. De skulle göra upp om två ordinarie och en reservplats i det svenska mormyskalandslaget Team Sweden Ice.

 

Lördagen startade tidigt på Björktjäratjärn där de två första deltävlingarna skulle avgöras. Vädret var milt och fisket var ganska bra för de flesta. Ingen hittade dock riktigt rätt enligt Mats-Arne Axelsson, som tillsammans med Thomas Nilsson, Marie Axelsson Björklin, Anders Thuresson och Elin Björklin med förtjänst arrangerade helgens batalj.

 

Efter korv och bröd till lunch som arrangerande klubben AFK Flugan bjöd deltagarna på tävlades det i ruta två som skulle visa vara riktigt svår att komma förstå sig på. Många av de tävlande nollade rutan och det var först runt sista timmen som de flesta kommit underfund med att de minimala mörtarna gick bara två meter under iskanten.

 

På söndagen skulle det avgöras och tävlings vattnet var välkända Nedre Herten. Morgonens och den tredje rutan för tävlingen var i princip en ren abborreruta med endast enstaka mörtar som fick syna skryllorna.

 

Inför sista deltävlingen var redan Pavel Chaloupka med sina sju platspoäng klar för landslaget. De två andra platserna var det flera som hade chans på. När slutsignalen ljöd visade det sig att Johan Kindlundh, med åtta plats poäng, och Marino Sanvincenti, med 11 plats poäng, dragit de två längsta stråna och fick sälla sig till Pavels sällskap i landslaget. Johan som ordinarie och Marino som reserv. Resterande tre ordinarie tävlande till landslaget tas ut på SM som avgörs på Magern utanför Grums den 24-25 februari.

 

Ett stort tack till AFK Flugan som med bravur arrangerade 2024-års lanslagskval.

/Text Marino Sanvincenti2024-landslagskvalto...
På Bild, Johan Kindlundh, Pavel Chaloupka och Marino Sanvincenti: Fotograf. Marie Axelsson Björklin


Se resultat.: Här:

BILDvmkvalmormyskare...

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv