Sportfiskarna Norrbottens bästa minnen 2023: Storgäddor och fiskevård!

NoprrSportfiskarnas fiskeläger i Råneå skärgård blev ett minne för livet. Här vår anlitade guide Robert Westin med en magnifik gädda som Jasper Salomonsson fångade.

 

Det har varit ett händelserikt år för Sportfiskarnas medarbetare i Norrbotten, där fiskeglädje och kampen för friskare fiskbestånd som vanligt stått i fokus.


Nu önskar vi alla ett Gott Nytt År, och nedan delar medarbetarna på Luleå-kontoret med sig av sina bästa minnen 2023, samt vad de ser fram emot under 2024.
 

Tobias Hellman
Bästa minnet: Det jag tar med mig från året är mitt otroligt lyckade Sommarläger från båt i Råneå skärgård! Fantastiskt väder, god mat och det viktigaste: Otroligt mycket fisk! Alla dagar på lägret fick vi 100cm+ gäddor och abborrar kring kilot. Att sedan överträffa detta med en gädda på 12+ kg var något utöver det vanliga. Det leendet kommer jag sent glömma från 12-årige Jasper!
Ser fram emot: Alla samarbeten med fiskevårdsområden och Sportfiskeklubbar inom ”streetfiske” samt årets höjdpunkt för alla barn/ungdomar med ett fiske läger i ”trumvirvel”... Sörbyn Louge! Hur coolt blir inte detta? Centrumet för storgäddfiske i Norrbotten, wow!
 

Sven Norman
Bästa minnet: Att vara ute på fältet och göra biotopkarteringen längs Vitån, att få en klar bild över vilket arbete som måste läggas ner men också att se vilken otrolig potential Vitån har.
Ser fram emot: Att vara projektledare innebär mycket arbete vid datorn och skrivbordet, så jag ser verkligen fram emot att få lotsa ut grävmaskinerna ut till Vitån och göra de första åtgärderna, att handgripligen förbättra förutsättningarna för öring och annan fisk.
 

Glenn Douglas
Bästa minnet: Jag har genom projektet Fiskeförvaltningsombudsperson deltagit i ett antal regionala träffar med lokalförvaltningsorganisationer, och anordnat en större laxkonferens i Luleå. Det har varit viktigt och lyckat. Vi har också haft intressanta träffar i den regionala förvaltningsorganisationen BALTFISH, Baltic Sea Advisory Council och inom European Fisheries Control Agencys advisory board.
Ser fram emot: 2023 har varit utmanande för fiskbestånd som lax och sill/strömming och vi kommer att fortsätta att bevaka och agera inom alla EU-fiskeförvaltningsforum.
 

glennGlenn Douglas under den lyckade konferensen Silver and Pearls i Luleå.

Kategorier: Ungdom, Miljö, Strömmande vatten, Region Norr | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv